Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950337    








Honlapkeszites

Újjáalakult a Nagykanizsai Közmûvelõdési Tanács
Közel egy éve már, hogy nem mûködött a Nagykanizsai Közmûvelõdési Tanács, s mivel az alakuláskor – 2007. szeptember 13. – megválasztott tisztségviselõk mandátuma lejárt, ezért a 2009. május 5-én összeült tagok megválasztották az új elnököt és elnökségi tagokat.

A szervezet elnöke Lengyák István (Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület) lett, elnökségi tagok közé Balogh Istvánt (Dél-Zalai Civil Fórum) és Budavölgyi Kálmánt (Zemplén Sport és Ifjúsági Innovációs Egyesület) választották, titkár Hoffmann Szilvia lett.
Annak idején azzal a céllal alakult meg a Tanács, hogy elõsegítse a különbözõ közmûvelõdési szervezetek közötti együttmûködést, a városban zajló programok koordinációját. Azt szerették volna – s szeretnék most is – a tagok elérni, hogy az önkormányzat, a közmûvelõdési intézmények, a vállalkozók és a civil szervezetek ne egymást kizárva, akadályozva, programjaik egyeztetése nélkül, hanem együttmûködve, közösen dolgozzanak a város kultúrájáért, színvonalas és sokszínû kulturális és közmûvelõdési programok megvalósításáért, lehetõség szerint kimondottan elõnyt biztosítva a helyi szakembereknek, szervezõknek, elõadóknak, mûvészeknek és mûvészeti csoportoknak.

Jelenleg tizenöt tagot számlál a Tanács, alapítványokat, civil egyesületeket, s az új vezetés szeretné, ha a munkába bekapcsolódnának olyan civil szervezetek, melyek közösségi ismeretterjesztéssel, kulturális programok szervezésével és mûvészeti neveléssel foglalkoznak.
S.E.


2009-05-14 12:36:33


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül