Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950122    








Honlapkeszites

Megemlékezés és elismerések adományozása - Ünnep a Vöröskeresztnél
Kulturális mûsorral, filmvetítéssel és kitûntetések, elismerek átadásával ünnepelte a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete a Vöröskereszt Világnapját, melyet világszerte Henry Dunantra, a Nemzetközi Vöröskereszt alapítójára emlékezve május 8-án tartanak. Az ünneplést küldött közgyûlés elõzte meg, melyen elfogadták a 2008. évi mérlegbeszámolót és közhasznúsági jelentést.

A Világnapi ünnepség kezdetén Dr. Borsos Ferenc, a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetének elnöke köszöntötte a résztvevõket, majd Márai Sándor költeményét Horváth István Radnóti-díjas versmondó tolmácsolásában hallgathatták meg a megjelentek, utána a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Mûvészeti Iskola növendékei balettel, néptánccal és fuvola-játékkal üdvözölték a közönséget.

Henry Dunant-ról, a vöröskeresztes mozgalom alapítójáról elõször Dr. Baracskai Józsefné megyei igazgató beszélt, majd a szervezõk egy részletet mutattak be A Vöröskereszt lovagja címû filmbõl.
A kitüntetéseket Dr. Tõke Alajos, a Vöröskereszt országos vezetõségi tagja és Dr. Borsos Ferenc adta át.
Vöröskeresztes munkájáért Arany fokozatú kitüntetésben részesült Varga Éva és Dr. Molnár Edit. Ezüst fokozatú kitüntetést kapott Erdészné Németh Ibolya, Grófné Östör Márta, Koller Csabáné, Tóth István Jánosné, Szlávecz Lászlóné és Végh Tiborné. Bronz fokozatú kitüntetésben Bíró László, Czmerk József, Csók Kálmán, Gyarmatiné Sonkoly Erika, Fehér Ernõné, Göncz Józsefné, Pereszteginé Jávor Tünde és Tirászi Istvánné részesült.
Ifjúsági munkájáért Elismerõ Oklevelet kapott Belsõ Marita és Tóth Katalin.
A Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérmet Dr. Dancza Tímea, a Zalaegerszegi Területi Vérellátó fõorvosa és Dr. Borsos Ferenc adták át Bedõné Dani Zsuzsannának, Horváth Bernadettnek, Kulman Ferencnének, Németh Editnek és Szabadi Lászlónénak.
S.E.


2009-06-02 08:15:06


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül