Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949706    








Honlapkeszites

Magyar anyukák ötlete alapján fejlesztett játékokkal játszhatnak együtt fogyatékkal élõ és egészséges gyerekek öt város játszóterén

Öt hazai város játszóterein játszhatnak együtt magyar anyukák ötlete alapján fejlesztett játékokkal fogyatékkal élõ és egészséges gyerekek. Az egyedülálló, integrált játszótéri játékokat a GE Volunteers Grant pályázaton nyert támogatással telepítik Nagykanizsán, Budapesten, Kisvárdán, Hajdúböszörményben és Zalaegerszegen.


Az idehaza fejlesztett speciális eszközöket 2016. október végéig helyezik ki a GE Fényforrás üzletág önkénteseinek segítségével. Az önkéntesek világnapja keretében, december 3-án a GE Fényforrás több mint 1000 munkatársa önkéntes programokon teszi jobbá közösségét világszerte.

Több tízezer fogyatékkal élõ gyermeket nevelnek jelenleg Magyarországon, sokuk számára nehézséget okoz, hogy igénybe vegyék a játszótéri játékokat, beilleszkedjenek a közösségükbe. A probléma megszüntetésére öt édesanya által alapított MagikMe nevû hazai vállalkozás olyan játszótéri eszközöket tervez, amelyeken a fogyatékkal élõ gyerekek együtt tudnak játszani egészséges társaikkal. „Minden huszadik családban találunk egy fogyatékkal élõ gyermeket.

Az integrált játszótéri játékok lehetõséget adnak arra, hogy a fogyatékkal élõ és egészséges gyerekek, illetve családjaik megtalálják az együttjátszás, valamint az együttmûködés örömét elõször a játszótéren, késõbb az élet más-más területén.” – fejtette ki Harsányi Eszter, a MagikMe egyik alapítója. Annak érdekében, hogy minél több gyermek számára elérhetõek legyenek a speciális játékok, az Unicef hivatalos partnereként mûködõ, az eltérõ fejlõdésû gyerekek fejlesztését célzó Kincs-Õ Közhasznú Alapítvány a GE Fényforrás üzletágával együttmûködésben indult a GE Volunteers Grant pályázatán.

A pályázaton elnyert több mint 3,5 millió forint segítségével minden egyes városban telepítenek játszótéri játékot, ahol a GE Fényforrás üzletág telephelyei megtalálhatók. A vállalat az anyagi támogatáson túl önkéntes munkával is támogatja a kezdeményezést. A GE önkénteseinek segítségével az elsõ játszóteret 2016. április 7-én Újpesten bõvítik ki a fogyatékkal élõ gyermekek számára is használható „Pillangó” fantázianevû játékkal. A speciális négylábú libikókán két fogyatékkal élõ gyerek hason fekve és két egészséges ülõ gyerek játszhat közösen.

A budapesti kezdeményezést követõen az év folyamán kerül sor további játszótéri játékok kihelyezésére Kisvárdán, Hajdúböszörményen, Nagykanizsán és Zalaegerszegen.

„Az ENSZ Közgyûlésének 1985-ben hozott döntése óta december 5-e az önkéntesek nemzetközi napja. A világnap alkalmából december 3-án világszerte 13 üzemünk több mint ezer munkatársa csatlakozik önkéntességi kezdeményezéseinkhez, hogy jobbá tegyék közösségük életét. Idehaza nagykanizsai, budapesti, kisvárdai és zalaegerszegi gyárunk munkatársai is önkéntesként járulnak hozzá a jó ügyhöz. Az üzletág és önkénteseinek elkötelezettsége teszi ugyancsak lehetõvé, hogy jövõre számos fogyatékkal élõ kisgyerek átélhesse a játszótéri játék önfeledt örömét Magyarországon.” – mondta Kalocsai Kinga, a GE Fényforrás üzletágEurópa, Közel-Kelet és Afrika régiójának kommunikációs vezetõje.

Kanizsa



2015-12-03 12:01:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül