Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950294    








Honlapkeszites

Dénes Sándor Nagykanizsa polgármesterének újévi köszöntõje

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Nagykanizsai Polgárok!

Éjfél elmúltával, átlépve a 2016-os esztendõ küszöbén, kérem, engedjék meg, hogy a magam és városunk vezetése nevében boldog, sikerekben és lehetõségekben gazdag újévet kívánjak Önöknek!

Reményteli szívvel tekinthetünk az elõttünk álló újesztendõ elé, hiszen a karácsony üzenete, a családi együttlét öröme és a szeretet átjárja a lelkünket. Még halljuk a karácsonyi csengõk dallamát, érezzük a fenyõfa illatát, és így azzal a szeretettel a szívünkben léphetünk át az újévbe, amely körülvett minket az elmúlt napokban.


Kedves Kanizsai Polgárok!

E szavak is rávilágítanak, hogy minden esztendõ, melybe belépünk, egyben mindig lehetõséget és feladatot is jelent egy olyan világ kialakítására, amelyben boldog életet tudunk élni. Európai kultúránk több évszázados vívmánya, hogy mindannyian egyéni módon, a saját lehetõségeink és igényeink szerint élhessük az életünket, hogy a boldogság azon formáját találjuk meg, amely rólunk és nekünk szól.

Mert mi, emberek nem vagyunk egyformák. Eltérõek személyes ambícióink, terveink, érzéseink, másképp gondolkodunk. Különbözõek vagyunk, másféle szemlélettel és szükségletekkel, amelyek más és más utakat jelölnek ki számunkra. Abban viszont egyetértünk, hogy mindannyian szeretnénk az újév napjait nagyobb szeretetben és boldogságban, jobb egészségben és biztosabb egzisztenciában eltölteni. Ebben a világban vannak közös feladataink, és természetesen itt találhatók azok a sikerek, melyeket elértünk az elmúlt idõszakban.

Ezért is engedjék meg, hogy Nagykanizsa polgármestereként a közösségünk eredményeit és a jövõben ránk váró feladatokat megosszam Önökkel. Ilyen hosszútávra szóló értéknek említeném a teljesség igénye nélkül, a megújult utakat, járdákat, a felújított intézményeket, az Eötvös tér gyermek és felnõtt szabadidõ parkját, városunk gyönyörû fõtere folytatásaként elkészült Fõ úti rekonstrukciót. Ez a beruházás a vízi közmû munkálatok mellett, a felszíni burkolatok és zöldterületek kialakítását, a kerékpárutak kijelölését és megépülését is magában foglalva egységes egésszé varázsolta a polgári hangulatú belvárosunkat. Méltó módon megszépült a Járási Hivatal épülete és környezete, a Ligetváros szociális célú rehabilitációja keretében megtörtént a Városi Uszoda energetikai felújítása, a Csengery utcai gyalog- és kerékpárút építése, szociális bérlakások újultak meg, az Erdész utcában járda épült. Ugyanakkor mûfüves focipályákat adtunk át a miklósfai és a palini iskolában, valamint ovi foci pályákat avattunk négy óvodánkban, hogy gyermekeink egészséges környezetben fejlõdhessenek. Sokunk örömére a régóta várt Principális csatorna mederkotrása is megtörtént.

Nem feledhetjük a jövõ felé tekintve, hogy a napokban fejezõdött be a 61-es számú fõút nagykanizsai elkerülõ szakaszának építése, és átadásra került a közösségi közlekedést szolgáló kerékpárkölcsönzõ rendszer is, mely a város fontosabb pontjait köti össze. Így ma elmondhatjuk, hogy Nagykanizsa – a Csónakázó-tónál létrejött XCO kerékpáros pályával és centrummal együtt – valóban kerékpáros barát város.

Tisztelt Kanizsaiak!

Mára egy erõs közösséggé vált városunk, ami az összefogás eredménye. Azé az összefogásé, amely munkánkat több területen is jellemzi.
Kérem, erre legyünk mindannyian büszkék. Összességében kijelenthetjük: Nagykanizsa 2015-ben is nagyot lépett elõre a fejlesztések, beruházások területén, a gazdaságfejlesztésben, a munkahelyteremtésben, és ezzel olyan alapot hoztunk létre, amely lehetõséget teremt a további fejlõdéshez.

Az idei év is a folyamatosság jegyében, a sikeres jövõ továbbépítésének esélyével telt el. Érezhettük, hogy a városi közéletben, a Közgyûlés munkájában és a mindennapokban is az együttmûködést elõsegítõ nyugalom és békesség volt a jellemzõ. Egyet tudtunk érteni a fõ irányok kijelölésében, és össze tudtunk fogni városunk fejlõdése érdekében.

Megalkottuk azt a tervezetet, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök úr a Modern Városok Program keretében elfogadott. Ezen kormányzati támogatás történelmi léptékû és jelentõségû városunk számára. E program keretében fontos feladatunk az ipari park 500 hektáros területének feltárása, a Déli elkerülõ út megépítése a további befektetések ösztönzése érdekében. A következõ években elkészül egy 3000 fõs sport- és rendezvénycsarnok, egy 50 méteres versenyuszoda, felújítjuk a Ferences kolostor épületét, valamint tervezünk egy képzési- és konferenciaközpontot is. A felsorolt fejlesztések mellett, a TOP program keretében Nagykanizsa 7,9 milliárd forintnyi további támogatáshoz jut ezen uniós ciklusban. Az elõkészítési munkálatok már elkezdõdtek, de még nagyon sok feladat vár ránk a megvalósításig.

Kedves Kanizsaiak!

Az óév búcsúztatásaként szeretném megragadni az alkalmat és megköszönöm a város összes vállalkozójának, intézményének, minden nagykanizsainak, hogy hordozták a 2015-ös esztendõ nehézségét és terhét az itt élõk érdekében. Megköszönöm valamennyiük munkáját, áldozatát, amit tettek a közösségért, Nagykanizsa anyagi-szellemi gyarapodásáért.

A most kezdõdõ év szintén egy új lehetõség, mely megadatott nekünk, hogy boldogabbá tehessük a saját, a családunk és közösségünk életét. Ehhez kívánok sok erõt és egészséget, sok szeretetet és nyugalmat, hogy mindannyian találják meg azokat a célokat, amelyek elérése örömöt jelent Önmaguk, családjuk és környezetük számára. Legyen sok olyan pillanat az életükben, melyek fényükkel beragyogják a mindennapjaikat, emlékezetessé téve a 2016-os évet. Kívánok városunk minden polgárának egészséget, sikereket, sok örömöt és békés, Istentõl áldott újesztendõt.

Boldog újévet Nagykanizsa!



2015-12-31 23:56:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül