Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950228    








Honlapkeszites

Az egy fecske és a nyár
Érdemes lett volna esõnapot is kitûzni? Bár a szinte menetrend szerinti monszun kicsit megtréfálta a Polgári Kanizsáért Alapítvány hagyományos fotókiállítását és kertészeti vetélkedõjét, a Hevesi ABC elõtt másnap délelõtt is sokan gyönyörködtek a „Cselekedd, ami rajtad áll” címet viselõ, a lakótelep virágosítását célzó program eredményében.

A sajtó bátor munkatársait az ítéletidõ sem tarthatta vissza, hogy eljöjjenek az immár harmadik alkalommal meghirdetett program zárórendezvényére. Így a vetélkedõ jól megválaszolt kérdései után õket illette a lakótelepi Coop ABC áruházakat is üzemeltetõ Mecsekfüszért felajánlása, a bonbon. - tájékoztatta lapunkat az alapítvány kuratóriumi elnöke, Papp János. Hangszer nevet viselõ virágokat is tudtak sorolni; ismerték, mibe kerül egy szál hóvirág letépése. A rózsákon menetelõ hangyák által jelzett kártevõt éppúgy megnevezték, mint az ellene bevethetõ biológiai fegyvert. Nem okozott nehézséget megválaszolni ezt sem: Ha a lekaszált füvet összegereblyézzük ugyan, de a szénát hagyjuk helyben elrothadni, milyen kárt okozunk? Példát is tudtak mondani rá, hol okozott kárt városunkban a nemtörõdömség.

Bizzer András képviselõ Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében mondott köszönetet a Polgári Kanizsáért Alapítvány által kiosztott kétezer egynyárit elpalántázó lakóközösségeknek. Idézte a szólást és rögvest cáfolta is: igenis, egy fecske is csinálhat nyarat. Ezzel azokra a merész emberekre gondolt, akik ugyan egymaguk vágtak bele két éve egy-egy ház elejének szépítésébe. Ám lépcsõházuk lakói melléjük álltak, a virágosítás munkája a szomszédokat is közelebb hozta egymáshoz. A fotókiállítás képei közt föltûnt egy amerikai vígjáték címe is: Jövõre veled ugyanitt! Bernard Slade aligha gondolta, hogy a 2010-es május szépségét ígéri.


2009-06-30 15:14:10


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül