Ma 2025. 2 5.
Ágota, Ingrid, Etelka napja van. Látogatók száma : 57274155 |
||||||||||
|
A burgonya felhasználási területeirõl új jelölések tájékoztatják a fogyasztókat Újfajta (A,B,C) jelölések informálják a vásárlókat arról, hogy az általuk megvásárolni kívánt burgonya elsõsorban sütésre, fõzésre vagy tészta készítésre alkalmas - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) növény,- talaj,- és erdõvédelmi elnökhelyettese. Jordán László a szeptember 1-je óta alkalmazott jelölésekrõl elmondta: az A típusú burgonya fõzés közben nem esik szét, a B típushoz az átmenetet képezõ, sütésre alkalmas fajták tartoznak, a C jelölésû pedig elsõsorban pürének, vagy tészták és chipsek készítéséhez ajánlott, mert fõzés közben szétesik. Hozzátette: a boltokban és a piacokon árult csomagolt burgonya csomagolásán, az ömlesztve elhelyezett áru mellett pedig jól látható helyen kell feltüntetni az adott termék jelölését, elsõdleges felhasználási területét. MTI - Kanizsa
KÖZÉRDEK ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|