Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949896    








Honlapkeszites

Nemzeti Önkéntes Tanács alakul

Nemzeti Önkéntes Tanácsot hoz létre a kormány.


A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a tanács létrehozása az önkéntesség kultúrájának terjesztéséhez, a nemzeti önkéntes stratégia végrehajtásához kapcsolódik. A testület javaslatokat tesz a kormánynak, véleményezõ és tanácsadói tevékenységet végez.     

A tanács véleményezi az elé terjesztett, önkéntességet érintõ koncepciókat, stratégiákat, elõterjesztéseket és jelentéseket, javaslatot tesz az önkéntességet érintõ jogszabályok megalkotására, módosítására, valamint az önkéntességgel kapcsolatos egyéb kormányzati intézkedésekre. Az önkéntesség területén segíti a kormányzati, egyházi, nonprofit és gazdasági szektor együttmûködését, közremûködik önkéntes programok és intézkedések összehangolásában, figyelemmel kíséri és támogatja a nemzeti önkéntes stratégia 2012-2020 végrehajtását.     

A tanács elnöke az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára. Tagjait mások mellett az Országos Fogyatékosságügyi Tanács, a Karitatív Tanács, az Idõsek Tanácsa, az Országos Környezetvédelmi Tanács, a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház, a Magyarországi Evangélikus Egyház, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége jelölheti - és az emberi erõforrások minisztere kéri fel -, tagja továbbá az országos önkormányzati érdekszövetségek közös jelöltje, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara jelöltje, õket szintén a miniszter kéri fel munkájuk elvégzésére.     

Alakuló ülését a testület hatvan napon belül tartja meg.

MTI - Kanizsa



2016-09-25 05:42:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül