Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949666    








Honlapkeszites

Utakról, járdákról, helyi ügyekrõl

A soros közgyûlés után nem sokkal közmeghallgatás céljából ült össze ismét a testület. Ez alkalommal az állampolgárok, társadalmi és civil szervezetek képviselõi közérdekû, helyi önkormányzati ügyekben intézhettek kérdéseket, illetve tehettek javaslatokat a város vezetéséhez. Az elhangzott kérdésekre, észrevételekre 15 napon belül minden kérdezõ választ kap a polgármestertõl.


Dénes Sándor polgármester bevezetõje után Kiss László miklósfai témákat vetett fel. Felhívta a figyelmet a kerékpárút állapotára, melyet a kivitelezés során nem láttak el közvilágítással, és a felülete is balesetveszélyessé vált. Hozzátette: a Szentendrey utca, a városrész 2. legforgalmasabb önkormányzati kezelésben lévõ utcája is megérdemelne 20 év után egy burkolat felújítást és szélesítést. A hagyományõrzést érintõ felvetésében azt javasolta, a miklósfaiak megtisztelése lenne, ha a közgyûlés hozna egy olyan határozatot, melynek értelmében, a régi idõkre emlékezve szentmiklósi városrésznek hívnák Miklósfát.

Ferincz Jenõ az önkormányzat általa vélt jogsértéseivel kapcsolatban szólat fel. Mint mondta, két ügyben is feljelentést tett. Megemlítette, hogy miként szavaz október 2-án, továbbá foglalkozott az országgyûlési képviselõ irodahasználatával, a tanácsadói szerzõdéssel, és kíváncsi volt arra is, hogy miért állítottak szobrot Gróf Bethlen Istvánnak. Végül arra is választ várt, hogy Papp Attilát milyen alapon tették a fiatalok közé dolgozni.

Lakatos Miklós a Hevesi út nagy forgalmával és a Liszt Ferenc utca parkoló felöli járdájának állapotával kapcsolatban osztotta meg észrevételét a testülettel, egyben kérte a segítségüket. Megjegyezte, a 61-es elkerülõt nem nagyon használják a kamionok. Felméréseik alapján 10 közül 8 kamionvezetõ még mindig a Hevesi utat választja az elkerülõ helyett. A kamionokon kívül a munkagépek és a cross motorok vezetõi is elõszeretettel használják ezt az utat. Emiatt a Hevesi útra nézõ konyháját a nyári idõszakban nem is tudja használni.

B.E.



2016-09-30 08:41:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül