Ma 2025. 4 26.
Ervin, Klétusz napja van. Látogatók száma : 57678878 |
||||||||||
|
Ételköltemények és mesterjelöltek ![]() A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett és támogatott mesterképzés a végéhez ért, ma kezdõdtek a vizsgák. Az érdeklõdõk, ahogyan mondani szokás, mindent láttak, mi szem-szájnak ingere. „Ezt egy pástétom tésztába tekertem bele, amit sütõben sütöttem meg.” A mesterjelöltek egyenként mutatták be a vizsgabizottságnak remekmûveiket. Ma a hidegtálak elkészítése volt a feladat. A mester cím megszerzése szakmai presztízst is jelent, de gyakorlati haszna is van. Külsõ képzõhelyen ugyanis csak olyan szakember foglalkozhat tanulókkal, aki mesterlevéllel rendelkezik. „Viszonylag nagy számban mesterképzéseket indítottunk, azokon a területeken, ahol nagy számban vannak tanulók az iskolában, tanmûhelyekben, illetve egyáltalán nincs gyakorlati képzõhelyük. Most a szakács szakmában adódott lehetõség, hogy támogatással tanulhattak, és szükség volt mesterszakácsokra” - mondta Tuboly Jenõné, mestervizsga referens (NAKKIK). A vizsgabizottság tagjai elégedettek voltak a hat mesterjelölt munkájával. „Azért is jó ezt látni, mert a napi munkában – a munkahelyeken, ahol dolgoznak – ott nem ez a jellemzõ. Tehát, hogy egy ilyen jellegû munkát, egy ilyen tálat kiadjanak a kezükbõl. Ez az a versenyszint, amivel akár belföldi, akár nemzetközi megmérettetésre is menni lehet” - hangsúlyozta Bangó László, a vizsgabizottság elnöke. A hidegtálak elkészítésével nem zárult le a mestervizsga, hiszen ma még írásban is vizsgáztak a szakácsok, pénteken pedig ötfogásos menüt kell készíteniük. Kanizsa TV - Kanizsa
OKTATÁS ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|