Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949738    








Honlapkeszites

CsodaPontokon várják az adományokat

Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyûlési képviselõje kezdeményezte azt az akciót, amelynek célja, hogy egy cipõs doboznyi ajándékkal lepjék meg karácsonykor a rászoruló gyerekeket. Már több civil szervezet, vállalkozás és a református gyülekezet is csatlakozott.

Karácsony elõtt több civil és egyházi szervezet, cégvezetõ és magánember szeretne segíteni, örömtelivé tenni az ünnepet a nehéz körülmények között élõknek. Nagykanizsán is számos esetben volt már erre példa. A sok jó szándékot fogja össze az Egy doboznyi szeretet elnevezésû kezdeményezés.


Az akció fõvédnöke Cseresnyés Péter államtitkár, szerinte a polgári értékrend egyik sarokköve a segíteni akarás. „Az alapja tulajdonképpen ennek a gyûjtésnek is az a polgári értékrend által vezérelt elv, hogy a rászorulókat segítenünk kell. Ebben segít mindenki, aki ebben az akcióban részt vesz.”

Az eddig megszólítottak azonnal a kezdeményezés mellé álltak. A résztvevõ szervezetek egyikétõl sem áll távol a segítõ szándék.

Héhl Gina a Kulcs Egyesület alnöke elmondta: „Évekkel ezelõtt volt már egy hasonló jellegû dolog a Kulcs egyesület életében. Akkor ott sikerült megtapasztalnunk azt, hogy egy közös összefogás eredményeként micsoda hatalmas erõket lehet megmozgatni.”

A hagyományok tiszteletének a példamutatás is része. Ezért csatlakozik szeretetakcióhoz a Thúry Vitézlõ Oskola közössége is. „Egy egészséges közösségben rendkívül fontos az, hogy a rászorulókkal törõdjünk” - mondta Vörös András a Thúry Vitézlõ Oskola vezetõje.

A református gyülekezet „Nyilas Misi pakkot kapott” akciójában sok gyereknek jutott már karácsonyi ajándék. Idén is várják a felajánlásokat. Hella Ferenc református lelkész szerint: „A cél az, hogy minél több gyereknek tudjunk segíteni, felekezeti hovatartozástól függetlenül.”

Az elsõ cipõs dobozt Cseresnyés Péter töltötte meg. Az ajándékokat az akció ideje alatt mûködõ CsodaPontokon lehet leadni. A szervezõk várják azok jelentkezését is, akik ilyet mûködnének. Az egy doboznyi szeretet akció december 17-ig tart. Minden további információ megtalálható a kanizsafest.hu/advent oldalon.

Kanizsa TV - Kanizsa



2016-11-14 06:09:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül