Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949879    








Honlapkeszites

Több parkolóhely lehet

A szeptemberi közgyûlésen tárgyalták a Berzsenyi utca egy ingatlanának forgalomképessé történõ átminõsítésérõl szóló elõterjesztést. Egy garázshely kialakítására érkezett kérelem a Polgármesteri Hivatalba a lakóteleprõl – mondta Balogh László, a terület önkormányzati képviselõje. A konkrét elõterjesztést, amely egyetlen eset megoldását szolgálhatta volna, a képviselõ nem támogatta. Az ügyet szimbolikusnak tartja, ezért járta körbe a témát.

– A lakótelep egy közel ezerfõs falu a városban, ahol kevés a garázs, a parkolóhely, és kicsi a játszótér. Sõt, régi, korszerûtlen és balesetveszélyes. Harminc évvel ezelõtti állapotot tükröz. Ezért minden elõrelépés fontos lenne, de nem a kivételezettek számára – összegezte Balogh László –, hanem sokak számára lehetõséget adó garázskialakításokkal. Ilyen hely legfeljebb a Berzsenyi lakótelep északi oldalán lehet, mert a belsõ területeken elfogyott a szabad terület. Az elõterjesztés ugyan nem errõl szólt, de folyamatban lévõ, és a jövõ évi költségvetésbe bekerülõ ügyrõl mindenképp érdemes beszélni.


A képviselõ kérésére elindult egy folyamat, a VIA Kanizsa Kht. és a Városfejlesztési Osztály munkatársai bejárták a helyszínt. Megállapításuk szerint olyan fejlesztés történhetne, amely a lakótelep északkeleti sarkán a parkolóhelyek számát akár hússzal megnövelné. Ehhez a fejlesztéshez a tervek elkészültek. Balogh László bízik abban, hogy a jövõ évi költségvetés a megvalósítást is tartalmazza, hiszen erre a képviselõi kérdésére ígéretet kapott.

Tárnok Ferenc osztályvezetõ és Szabó István fõmérnök személyes részvételével zajló tárgyalásokon az ügy elindult.
– A parkolóhelyek száma sajnos azonban azonban csak úgy nõhet, ha mellette a játszótér mérete és minõsége nem csökken, sõt EU-s szabványnak megfelelõ lesz – egészítette ki a képviselõ. – Ezzel kapcsolatban azt se feledjük, hogy a Rozgonyi iskola és a Halis István könyvtár mellett néhány éve volt egy belvárosi játszótér, amely megszûnt. Illõ lenne, hogy sok év után végre helyrehozza a város ezt a lépését. Ezért minden tõlem telhetõt megteszek. A komplex probléma megoldásában szeretnék mihamarabb elõrelépést.

B.E.



2007-10-25 10:43:13


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül