Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950170    








Honlapkeszites

Tízszeres köszönet

Lengyák Istvánnak a Civil Kerekasztal soros elnökének köszöntõjével kezdõdött a jubileumi 10. Civil Közösségek Ünnepe a Halis István Könyvtár konferenciatermében. A civil ünnep két hangsúlyos elembõl áll, az egyik a Térségi Társadalmi Felelõsségvállalási Konferencia, míg a másik a Köszönet Napja, melynek keretében civil díjak kerülnek átadásra a civil és vállalkozói szektor kiemelkedõ teljesítményt nyújtó képviselõi számára.


A jelenlévõket Dénes Sándor köszöntötte. "A kultúra és a közösség iránti cselekedet nem más, mint az egyén szabad akaratából és felelõsségébõl megszületõ építõ tevékenység, mely által egy új és szebb világ épülhet fel" - mondta a város polgármestere.

A Délzalai Víz- és Csatornamû ZRT. vezérigazgatójának Kassai Zoltánnak az elõadásával folytatódott a program, aki bemutatta egyrészt a fennállásának 100. évfordulóját ünneplõ céget, másrészt példa értékû társadalmi felelõsségvállalás gyakorlatát.

Budavölgyi Kálmán a kerekasztal ügyvezetõje értékelte a térségi civil szektor tevékenységét, eredményeit. A statisztikák szerint a Dél-zalai civil aktivitás meghaladja az országos átlagot. Ezt erõsíti meg egy a közelmúltban készült egy felmérés, mely szerint 2014-ben, Nagykanizsa városának civil szervezetei több mint 1 milliárd Ft, forrást hívtak le a különféle pénzügyi alapokból.

Ezt követõen díjak kerültek átadásra az Alig-Vár Jótékonysági Gyermektábor támogatói részére. A Civil Kerekasztal állandó karitatív szolgáltatásának része a gyermektábor. Évente 1 hétre bezár az általuk mûködtetett Nonprofit Központ és 20-25 hátrányos helyzetû kisgyermeket visznek el nyaralni az általuk kidolgozott alternatív finanszírozású módszer alkalmazásával. Az Alig-Vár Jótékonysági Gyermektábor arany fokozatú támogatója címet 5 vállalkozás és magánszemély kapta meg, míg jótékonysági nagykövetévé Farkas Arnold kiskanizsai világutazót választották.

Díjazottak: Lukács Sándor és Hóbor László Zalaegerszeg, Finompékárú Töltelékgyár Zalakomár, Betyár Csárda Zalakaros, Bianka Étterem és Pizzéria Nagykanizsa, Robinson Pub & Pizzéria Nagykanizsa

A Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpada, Tatár Csaba, valamint Baj Bianka Radnóti Diplomás versmondó szerepelt az ünnepi mûsorban. Az összeállításban elõször hangzott fel a Köszönet dala, amely a kitüntetettek és a díj megálmodóinak tiszteletére íródott. A mûsort összeállította, rendezte és betanította: Pávlicz Erika, Nikolics Zsanna, Schmidt István Radnóti-díjas rendezõ és Tatár Csaba.

A beérkezett jelölések alapján a Nagykanizsai Civil Kerekasztal elnöksége a 2016. esztendõben 7 személyt, közösséget és vállalkozást díjazott kiemelkedõ teljesítménye alapján.

Az "év szponzora" - Délzalai Víz- és Csatornamû ZRT

Az "év mecénása" - Czinki Ortrun és Czinki László

Az "év civil személyisége" - Budavölgyi Kálmánné az Aranyfény Civil Egyesület elnöke

Az "év szervezete" - Katolikus Karitász Nagykanizsai Szervezete

Az "év fiatalja" - Molnár Flóra

Az "év fiatalja" - Baj Bianka

Az "év önkéntese" Bécsi Lajosné és Bécsi Lajos

A pohárköszöntõt az év szponzorának képviselõje, Kassai Zoltán a Délzalai Víz- és Csatornamû ZRT. vezérigazgatója mondta.

Kanizsa



2016-12-18 06:36:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül