Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van. Látogatók száma : 57031800 |
||||||||||
|
Nébih: figyelni kell az élelmiszerek tárolására Szilveszter környékén több élelmiszert vásárolnak az emberek a szokásosnál, így fokozottan oda kell figyelni az ételek megfelelõ kezelésére - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vendéglátás- és étkeztetésfelügyeleti osztályvezetõje. Zoltai Anna hangsúlyozta: az élelmiszerek évente több tízezer megbetegedést okoznak, ezek többsége a háztartásokban fordul elõ, azok többsége az ételek nem megfelelõ kezelésére vezethetõ vissza. Fontosnak nevezte, hogy az ételek alapanyagát megbízható helyrõl vásárolják az emberek, nézzék meg a csomagolást, ellenõrizzék a termékek frissességét. Hozzátette: a nyers húsokat, zöldséget és tojást a többi élelmiszertõl elkülönítve kell tárolni, a zöldségeket és gyümölcsöket mindig alaposan meg kell mosni. Az elkészített ételeket nem szabad huzamosabb ideig szobahõmérsékleten tárolni, két órát meghaladó, langyos hõmérsékleten való tárolás már veszélyes lehet - figyelmeztetett Zoltai Anna. Kifejtette: a hûtõben lehetõleg lefedve, zárható dobozokban tárolják az ételeket, elkülönítve egymástól. Hûtõszekrényben sem biztonságos a kész ételek 2-3 napnál hosszabb tárolása. A biztonságot növeli a szakértõ szerint, ha fogyasztás elõtt a tárolt ételeket alaposan felhevítik. MTI - Kanizsa
MAGAZIN ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|