Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950337    








Honlapkeszites

Az idõseket ünnepelték

Az „Idõsekért Nagykanizsán” ünnepi hét második napja képzõmûvészeti kiállítással kezdõdött a Halis István városi Könyvtárban. A kiállítást Cseresnyés Péter alpolgármester, országgyûlési képviselõ nyitotta meg.

– Hét éve rendezzük meg városunkban az Idõsekért Ünnepi hetet. Azt láthattuk külsõ szemlélõk, látogatók, hogy szinte minden évben egy-egy újdonsággal álltak elõ a szervezõk. Így most generációkat megmozgatva, nagyszülõk az unokákkal, és külön-külön is megmutathatták, mit tudnak, és mit szeretnek tenni azért, hogy a családon belül örömet szerezzenek egymásnak. Két generáció mutatkozik be tehát, nagyszülõ és unoka, mesemondással, zenéléssel, képzõmûvészeti alkotással és irodalmárkodással.


A Nagymama újra mesél címû, nagyszülõk és unokák délelõttjén, valamint az irodalmi és képzõmûvészeti pályázaton 120 gyermek vett részt. Az eredmény szenzációs, az „Együtt- egymással” szlogen bevált – összegezte a rendezvény házigazdája, Büki Pálné.
A HSMK színháztermében megrendezett ünnepi mûsor Farkas Tibor versmondásával kezdõdött. Az önkormányzat nevében a megjelent mintegy 400 nyugdíjast Marton István polgármester köszöntötte:

Beszéde végén a színpadon köszöntötte a 97 éves Kálovics Ferencné Margit nénit, és a 100 éves születésnapját a közelmúltban ünneplõ Leveli Pált.
Az idõsek szórakoztatásában közremûködött a Kanizsa és Kis Rozmaring Táncegyüttes Vízeli Dezsõ és Vízeliné Paksi Valéria vezetésével, valamint Nagykanizsa Város Vegyeskara Hajdú Sándor vezényletével. A fogadáson Tarnóczky Attila, Nagykanizsa Oktatásáért kitüntetettje mondott pohárköszöntõt. A nap bállal zárult.
Az idõseket Nagykanizsa városrészein is megünnepelték. Miklósfán a Mindenki Házában Karádi Ferenc önkormányzati képviselõ és Köteles Mihály, a Nyugdíjas Klub elnöke mondott köszöntõt. Palinban Bicsák Miklós, Bagolán Marton István polgármester, Bajcsán Marton István és Polai József önkormányzati képviselõ, Kiskanizsán Tóth Nándor és Polai József, Fakoson pedig Jerausek István önkormányzati képviselõ köszöntötte az idõseket.
B.E.



2009-10-19 07:57:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül