Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van. Látogatók száma : 57027054 |
||||||||||
|
GasztroKanizsa: Egy pohárnyi tavasz Ritka, amikor a szakértõi és a laikus vélemény egybecseng, pedig a 4. Palini Sütifesztiválon éppen ez történt: a helyi általános iskola 4. osztályos tanulója, Törõcsik Sára a zsûri egyik különdíját és a közönségdíjat is bezsebelte. A kislány mascarponés-gyümölcsös pohárkrémmel vette le a „sütifesztiválozókat” a lábukról. – A pohárkrém egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthetõ finomság. Tavaly nyáron részt vettem egy sütõ-fõzõ táborban Budapesten, ott ismertem meg ezt a receptet, amin most egy picit változtatni kellett.Mivel az epernek még nincs itt a szezonja, dzsemmel helyettesítettem, és a krémbe narancshéjat is reszeltem. Sára sokat segít otthon, így lesi el apránként a család nõtagjaitól a konyhai fortélyokat, de nagy rajongója a tévés gasztromûsoroknak is. A tízéves kislány már túl van élete elsõ, önállóan elkészített ebédjén, de mint mondja, elsõsorban sütiket szeret sütni – pedig nem is édesszájú. Mascarponés-gyümölcsös pohárkrém Hozzávalók (4 fõ részére): 180 g túró, 150 g mascarpone, 100 g tejföl, ½ vaníliarúd, 500 g friss eper, 1 citrom reszelt héja és leve, 1 csomag zabkeksz, cukor. (A citromlé narancslével is helyettesíthetõ.) Elkészítés: A zabkekszet apróra összetörjük. Ha ez megvan, a túrót, a mascarponét és a tejfölt összekeverjük, és ízlés szerint cukorral édesítjük. Az epret megmossuk és botturmixszal pépesítjük. A poharakat rétegezve megtöltjük a következõ sorrendben: zabkeksz, túrós-krém, epervelõ, majd ugyanígy még egyszer. A tetejét tejszínhabbal és friss gyümölccsel díszítjük. Törõcsik Sára már túl van élete elsõ komplett, önállóan készített ebédjén is (Fotó: Gergely Szilárd)
MAGAZIN ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|