Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van. Látogatók száma : 57032278 |
||||||||||
|
GasztroKanizsa: Szerecsenszáj Unokái egyik kedvenc süteményének receptjét osztotta meg lapunkkal Varga Sándorné, aki az Attila utcában lakik. A majdnem 85 éves Marika néni szentesi anyósától tanulta meg a gyorsan összeállítható, omlós, és olcsó sütemény elkészítését. A lánya, Éva viccesen csak szegény tésztának nevezi maguk között, mert nem kell hozzá tojás, és ha nincs éppen otthon margarin, zsírral is össze lehet gyúrni. Marika néni mindkét unokája Budapesten él, Nóra az ELTE-n a Nemzetközi Kapcsolatok Irodájának vezetõje, Zsófia pedig az MTA kutatója. A nagyobbik inkább fõzni, míg a kisebbik sütni szeret, és le is jegyzetelte magának a receptjeit – újságolta a nagymama. Húsvétra az unokák már megrendelték tõle a szerecsenszáj mellett a hagyományos kakaós, fonott kalácsot és a tejszínes habtortát. Ez utóbbit éppen egy hete sütötte meg a lánya születésnapjára. „Ráérek, s addig sem unatkozok”, jegyezte meg. A szerecsenszáj hozzávalói: 40 dkg liszt, 10 dkg ráma margarin, 6 dkg zsír, 1 sütõpor, 1 vaníliás cukor, csipetnyi só. Elkészítése: Annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Este legyúrjuk és hûtõszekrénybe tesszük, másnap pedig kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a közepére szilvalekvárt teszünk és összehajtjuk, de a szélét nem nyomkodjuk le. Tetejét tojássárgájával megkenjük, és ha kisült, porcukorral meghintjük.
MAGAZIN ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|