Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van. Látogatók száma : 57031708 |
||||||||||
|
GasztroKanizsa: A húsvéti asztal kedvencei Németh Istvánné múlt heti lapszámunkban már szerepelt, a sütés-fõzés a kedvenc idõtöltése, ezért minden héten kíváncsian várja a Kanizsa újság gasztro rovatát. Ezúttal megosztotta velünk kedvenc húsvéti receptjeit, hisz’ vannak olyan ételek, amelyek nem hiányozhatnak a miklósfai asztalról az ünnep idején. - Ránézésre persze úgy tûnik, mintha bonyolult lenne, pedig nem az – mutatta a töltött tojásokat Manyi. - Meg kell fõzni, a sárgáját kiszedni, ami aztán ízlés szerint ízesíthetõ. Én készítek májkrémeset és sajtkrémeset is. A díszítéshez pritamin paprika kell, egy kis zöldség zöldje és kész. Nálunk ez az elõétel húsvétkor, a sonka mellé. 6 fõtt tojáshoz 10–10 dkg májkrémet és sajtkrémet használok. Pillanatok alatt elfogy. A húsvéti kalács receptje családi, Németh Istvánné az édesanyjától tanulta, akire szintén anyukája hagyta a fortélyokat. Hozzávalók: 0,5 kg liszt, 4 dl tej, 3 tojás sárgája, 0,3 dkg élesztõ, 1 evõkanál cukor, 20 szem zaharin, 2 kanál étolaj, 2 kanál kakaópor Elkészítése: 2 dl langyos tejben elkeverjük a zaharint. Szintén 2 dl langyos tejben az 1 evõkanál cukorral felfuttatjuk az élesztõt. Ezek után a lisztbe beledolgozzuk a kétféle tejet, a tojás sárgákat és az étolajat. Lágy tésztát gyúrunk belõle, duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tésztánk, kettévesszük, a felébe beledolgozzuk a kakaóport. Külön-külön kinyújtjuk, majd egymásra rakjuk - alulra kerül a sárga, rá a kakaós barna tészta. Feltekerjük, és kelesztjük még egy kicsit. Forró sütõben 40 percig sütjük. Fotó: Németh Istvánné a család húsvéti kedvenceit készítette el (Fotó: Gergely Szilárd)
MAGAZIN ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|