Ma 2024. 11 25.
Katalin, Liza, Katinka napja van. Látogatók száma : 57034014 |
||||||||||
|
GasztroKanizsa: Cukkini Sylva módra bulgurral A hús nélküli zöldséges ételek is laktatóak és nagyon ízletesek. Szávai Szilvia jógaoktató mindezt tapasztalatból tudja, hiszen két éve vegetáriánus, azóta pedig egyre fontosabb szerepet tölt be életében a fõzés. - Nem mindegy, hogy mit eszem. A jógagyakorlással szorosan összetartozik a táplálkozás, a test kéri a könnyebb étkeket, így egyre jobban vonzanak azok az ételek, amelyek tényleg táplálékok - mondja Sylva. Amióta nem eszik húst, sokkal jobban szereti az ízeket. A Kanizsának egy vegán ételt készített, amelyben semmilyen állati eredetû alapanyagot nem használt. A saját maga által kitalált receptekben az olaszos ízvilág dominál, a cukkinit is így készítette el. Hozzávalók: cukkini, hagyma, paprika, paradicsom, paradicsomszósz, só, bors, oregáno, majoranna, bazsalikom, kakukkfû, boriksafû. Elkészítése: A hagymát megpirította, beletett paprikát, paradicsomot, apróra vágott cukkinit, paradicsomszószt, majd befûszerezte. Nem túlpépesítve roppanósra fõzte. Köretnek egy igazán gazdag rostforrással rendelkezõ ételt, a bulgurt választotta. A bulgur egy durumbúza-töret, amely sok folsavat, foszfort és magnéziumot tartalmaz, az elkészítése pedig rendkívül gyors. Elkészítési idõ: 20 perc. Sylva ételeiben az olaszos ízvilág dominál (Fotó: Gergely Szilárd)
MAGAZIN ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|