Ma 2024. 11 25.
Katalin, Liza, Katinka napja van.
Látogatók száma : 57034014    








Honlapkeszites

GasztroKanizsa: Cukkini Sylva módra bulgurral

A hús nélküli zöldséges ételek is laktatóak és nagyon ízletesek. Szávai Szilvia jógaoktató mindezt tapasztalatból tudja, hiszen két éve vegetáriánus, azóta pedig egyre fontosabb szerepet tölt be életében a fõzés.


- Nem mindegy, hogy mit eszem. A jógagyakorlással szorosan összetartozik a táplálkozás, a test kéri a könnyebb étkeket, így egyre jobban vonzanak azok az ételek, amelyek tényleg táplálékok - mondja Sylva.

Amióta nem eszik húst, sokkal jobban szereti az ízeket. A Kanizsának egy vegán ételt készített, amelyben semmilyen állati eredetû alapanyagot nem használt. A saját maga által kitalált receptekben az olaszos ízvilág dominál, a cukkinit is így készítette el.

Hozzávalók: cukkini, hagyma, paprika, paradicsom, paradicsomszósz, só, bors, oregáno, majoranna, bazsalikom, kakukkfû, boriksafû.

Elkészítése: A hagymát megpirította, beletett paprikát, paradicsomot, apróra vágott cukkinit, paradicsomszószt, majd befûszerezte. Nem túlpépesítve roppanósra fõzte. Köretnek egy igazán gazdag rostforrással rendelkezõ ételt, a bulgurt választotta. A bulgur egy durumbúza-töret, amely sok folsavat, foszfort és magnéziumot tartalmaz, az elkészítése pedig rendkívül gyors.

Elkészítési idõ: 20 perc.

Sylva ételeiben az olaszos ízvilág dominál (Fotó: Gergely Szilárd)



2017-04-14 08:10:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül