Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van. Látogatók száma : 57031743 |
||||||||||
|
GasztroKanizsa: Keksz-süni a virágos-muffinos kertekbõl Molnár Erika azon szerencsés háziasszonyok közé tartozik, akiknek állandó kuktájuk van a gyermekük személyében. Erikának ráadásul négy szorgos kezecske is segít: az ötödik osztályosBarbara és az elsõs Nikoletta a közelmúltban már saját kreációkkal vett részt az egyik süteményfesztiválon. – A gyerekekkel elsõsorban a kreatív, játékos megoldásokat szeretjük – árulta el a palini édesanya. – Ilyen például a sztracsatella muffin, aminek a „tavasziasított” változatát találtuk most ki. A sütiket zöld ételfestékkel színezett tejszínhabbal vontuk be, a tetejükre pedig virágformájú dekorációt tettünk. A Molnár lányok másik kedvence a kekszes süni, ami a rumos golyóhoz hasonlóan recept nélkül, „gondolatformán” készül. Egy zacskó darált kekszbe vajat, tejet, kakaóport, kávét és rumaromát kell keverni. A masszából Erikáék megformázzák az állat testét, egy részét olvasztott csokival lekenik, és megszórják tortadarával – ebbõl lesznek a süni tüskéi; a szemét és az orrát szintén olvasztott csokiból készítik el. Sztracsatella muffin
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 dl tejszín, 2 tábla tortabevonó tejcsokoládé, 2 tojás, 2 teás kanál vanília aroma, 1 teás kanál. sütõpor. Elkészítés: A muffinformákat kibéleljük papírral. A sütõt elõmelegítjük 175 °C-ra. A csokit apróra törjük, a sütõport a liszttel elkeverjük. A puha vajat keverjük habosra a cukorral és a vanília aromával, adjuk hozzá a tojásokat, majd dolgozzuk össze. A masszát lazítsuk fel tejszínnel, keverjük hozzá a sütõporos lisztet és a csoki darabokat. A tésztát kanalazzuk a formákba, majd 30 perc alatt süssük készre. Molnár Erikáék nemcsak az ízekre, hanem a látványra is figyelnek (Fotó: Gergely Szilárd)
MAGAZIN ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|