Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949940    








Honlapkeszites

Semjén a tisztességes baloldaliakért

December 1-jén, kedden 18 órakor Semjén Zsoltot, a Kereszténydemokrata Néppárt elnökét várja a HSMK-ba a Berzsenyi Polgári Kör. Újabb állomásához érkezett tehát rendezvénysorozatuk, a Visszaszámlálás. Már csak 130-140 nap van hátra a parlamenti választás valószínû idõpontjától. A Kanizsához is kötõdõ politikus egyik korábbi interjújából idézünk:

- A szociális igazságosság értelmében a baloldali emberek számára is programot kell adnunk. Ez következik az alapelveinkbõl is, hiszen a keresztény szociális tanítás világosan kimondja, hogy sem a munka tõke nélkül, sem a tõke munka nélkül fenn nem állhat. Ám a munka elsõdleges a tõkével szemben, mert jobban hozzátartozik az ember személyiségéhez. A keresztényszociális tanítás alapján a feladatunk a munka jogának a védelme a tõke diktatúrájától. A mai politikai életben a legzavaróbb probléma a jobb és bal fogalmának a tudatos manipulálása. Az MSZP legnagyobb blöffje az, hogy szocialistának, baloldalinak mondja magát. Pedig egy másfajta koordináta-rendszerben a KDNP - mivel a munkát tartja elsõdlegesnek a tõkével szemben -, mérsékelt baloldali pártként, az MSZP-be átöltözött SZDSZ viszont szélsõjobboldaliként mutatkozik. Ugyanis a multinacionális, globalista tõke abszolút prioritása alapján lényegében tagadja a munka jogát, azt, hogy az államnak feladata a munka jogának a biztosítása, ha szükséges, a tõke érdekeinek korlátozásával is.


- Ön hisz abban, hogy sikerül majd sok tisztességes baloldali embert kiragadni az MSZP fogságából?
- Igen. A szocialista elit naponta leplezi le önmagát, ezt egyre több baloldali érzelmû ember látja, csak nem volt eddig olyan erõ, ami a keresztényszociális alternatívát biztosította volna. A szocialista párt annak a klientúrának a pártja, amely a Kádár-rendszerben meglévõ politikai privilégiumait átváltotta gazdasági tõkére, s a gyárigazgató elvtársból gyártulajdonos úr lett. Talán könnybe lábad a szemük az Internacionálé hangjaira, de valójában a legvadabb kapitalizmusban érdekeltek, hiszen õk az új burzsoázia. Az is szimbolikus jelentõségû, hogy a szocialista párt miniszterelnöke elõször egy multimilliárdos bankár, majd két szintén multimilliárdos seftelõ. Ez körülbelül olyan, mintha a KDNP miniszterelnök-jelöltje Cicciolina lenne. Vagy mondok egy másik példát: olyanra sem volt példa, mint amit az MSZP - éppen öt éve - december 5-én mûvelt, amikor egy kormány a saját nemzete ellen kampányolt. De arra sem, hogy egy magát szocialistának nevezõ párt pedig a nagytõke strómanjaként az egészségbiztosítás privatizációja mellett érvelt. Pedig annak a következménye az lett volna, hogy a milliomosoknak osztályon felüli ellátás jut, a népnek meg marad, ami marad. Erre mondtam, hogy ezek után a Magyar Szocialista Pártnak a nevébõl ki kellene venniük azt, hogy magyar, azt, hogy szocialista, és maradjon az, ami volt: a Párt.

K.H.


 



2009-11-27 09:15:58


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül