Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van. Látogatók száma : 57028764 |
||||||||||
|
GasztroKanizsa: Gluténmentes fánk a dietetikus ajánlásával Mosdósi Józsefné, a Kanizsai Dorottya Kórház volt dolgozója, az intézmény nyugdíjas klubjának csapatában évek óta részt vesz a Farsangi Fánkfesztiválon. A klubtagok szebbnél szebb, finomabbnál finomabb fánkokkal és süteményekkel készülnek a versenyekre, de évrõl évre visszatérõ problémát jelentett, hogy a diétázó vásárlókat nem tudták kiszolgálni. - Így adódott az ötlet - mondja a dietetikus -, hogy gondoljak a lisztérzékenyekre is. Ebben a diétában a glutént ki kell iktatni, így nem fogyasztható a búza-, árpa-, rozs- és zabliszt sem, ezért jutott eszembe a rizsliszt, amibõl alma- és túró hozzáadásával készítettem fánkot, amely nagyon kelendõ volt. Munkánkat a zsûri is elismerte, dicsérõ oklevéllel és serleggel jutalmazta ebben az évben. Hozzávalók: 50 dkg túró, 15 dkg cukor, 30 dkg rizsliszt, 2 db tojás, 1 csomag sütõpor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 db savanykás alma reszelve, 1 db citrom reszelt héja, 1 dl tejföl és 1 csipet só. Elkészítés: A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a többi anyagot is. Ha kézzel nem tudjuk formázni, mert lágy a tésztája, akkor evõkanál segítségével tegyük sülni a bõ, forró olajba. Ne ijedjünk meg, ha az alakja nem szabályos gömb, az íze kárpótol bennünket. Tálalhatjuk porcukorral, fahéjjal, kakaóval, tejföllel, de akár házi lekvárral is. Mosdósi Józsefné gondolt a gluténérzékenyekre is (Fotó: Kórházi Nyugdíjas Klub)
MAGAZIN ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|