Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van.
Látogatók száma : 57028764    








Honlapkeszites

GasztroKanizsa: Gluténmentes fánk a dietetikus ajánlásával

Mosdósi Józsefné, a Kanizsai Dorottya Kórház volt dolgozója, az intézmény nyugdíjas klubjának csapatában évek óta részt vesz a Farsangi Fánkfesztiválon. A klubtagok szebbnél szebb, finomabbnál finomabb fánkokkal és süteményekkel készülnek a versenyekre, de évrõl évre visszatérõ problémát jelentett, hogy a diétázó vásárlókat nem tudták kiszolgálni.


- Így adódott az ötlet - mondja a dietetikus -, hogy gondoljak a lisztérzékenyekre is. Ebben a diétában a glutént ki kell iktatni, így nem fogyasztható a búza-, árpa-, rozs- és zabliszt sem, ezért jutott eszembe a rizsliszt, amibõl alma- és túró hozzáadásával készítettem fánkot, amely nagyon kelendõ volt. Munkánkat a zsûri is elismerte, dicsérõ oklevéllel és serleggel jutalmazta ebben az évben.

Hozzávalók:

50 dkg túró, 15 dkg cukor, 30 dkg rizsliszt, 2 db tojás, 1 csomag sütõpor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 db savanykás alma reszelve, 1 db citrom reszelt héja, 1 dl tejföl és 1 csipet só.

Elkészítés:

A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a többi anyagot is. Ha kézzel nem tudjuk formázni, mert lágy a tésztája, akkor evõkanál segítségével tegyük sülni a bõ, forró olajba. Ne ijedjünk meg, ha az alakja nem szabályos gömb, az íze kárpótol bennünket. Tálalhatjuk porcukorral, fahéjjal, kakaóval, tejföllel, de akár házi lekvárral is.

Mosdósi Józsefné gondolt a gluténérzékenyekre is (Fotó: Kórházi Nyugdíjas Klub)



2017-05-26 10:12:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül