Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950449    








Honlapkeszites

Nagykanizsa 7 csodája, és civil díjak

„Nagykanizsa 7 csodája” projektnyitó értekezletre és a „Köszönet Napja” eseményeivel kapcsolatos tájékoztatóra hívta a sajtó képviselõit a Halis István Városi Könyvtárba a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület.

Budavölgyi Kálmán az egyesület ügyvezetõ elnöke és Lengyák István, a Nagykanizsai Közmûvelõdési Tanács elnöke elmondták, hogy a Zalai Hírlappal közösen meghirdetett Zala Megye 7 Csodája akciójuk finisénél elérkeztek arra pontra, amikor el kell indítani a Nagykanizsa 7 Csodája címû akciót, hogy márciusra befejezõdjön. Decembertõl lehet javaslatokat leadni a természeti-, és az ember által épített értékekre. A helyi tévé és újság honlapján a Nagykanizsa 7 Csodája emblémára klikkelve lehet ajánlatokat tenni, és szavazni.


Nagy Imre, a Kanizsa TV ügyvezetõ-fõszerkesztõjének véleménye szerint december 20-tól január végéig lehetne javaslatokat tenni a tv honlapján. Február 10-tõl indulna március végéig elsõ körben a szavazás, amikor kiválasztják a 20-20 legtöbb szavazatot kapott javaslatot, s majd egy végsõ szavazás során dõl el, mely természet által létrehozott, vagy ember által alkotott érték kapja meg a Nagykanizsa 7 Csodája címet. Az eredményt a Város Napján jelentik be, és a csodákat táblákkal jelölik meg a szervezõk.
Budavölgyi Kálmán a Köszönet Napjáról kiemelte, harmadik alkalommal rendezik meg december 18-án 15 órakor a visszatérõ programot, melynek elsõ részében a társadalmi felelõsségvállalásról tartanak konferenciát, a második részében pedig átadják a civil díjakat.
A NCK egyesület felhívással fordul a város polgáraihoz és civil közösségeihez, hogy az általa alapított Köszönet Napján átadásra kerülõ civil díjak odaítélésében szavazatukkal segítsék a munkájukat. E nap, a Civil Kerekasztal közösségei által szervezett bensõséges összejövetel, melynek során az alapító szervezet visszaemlékezik az elmúlt esztendõ legjelentõsebb civil megmozdulásaira. Az ünnepség keretében a szavazatok alapján megválasztott legaktívabb civil személyeknek „Az év civil önkéntese”, „Az év civil embere”, a legtöbb és legjelentõsebb civil tevékenységet végzõ csoportnak pedig „Az év civil közössége” erkölcsi díjakat adja át. Ekkor köszöni meg az alapító a nagykanizsai civil klubokat-, egyesületeket-, szervezeteket, civil megmozdulásokat legnagyobb mértékben támogató személyeknek és közösségeknek a munkáját, szponzori-, mecénási tevékenységét, és adja át számukra „A civilek mecénása”, valamint „A civilek szponzora” erkölcsi díjakat.
A szavazatokat december 10-ig lehet leadni a Halis István Városi Könyvtár alagsorában lévõ Civil Irodán, vagy a civilkerekasztal@gmail.com e-mail címen.
Balogh István, a Civil Kerekasztal soros elnöke mindenkit arra kért, szavazzanak minél többen Kanizsára az év települése versenyben.
B.E.



2009-12-07 09:19:19


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül