Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950225    








Honlapkeszites

Ülésezett az Idõsügyi Tanács

Negyedik, egyben ez évi utolsó ülését tartotta Nagykanizsa Város Idõsügyi Tanácsa kedden délelõtt. A tagok elfogadták a 2009. évrõl szóló, Büki Pálné társelnök által bemutatott éves beszámolót, majd rátértek a 2010-es év munkatervére.

Arra a legbüszkébbek az idei évet tekintve, hogy ugyan csak hosszas vajúdás után, de Palinban megalakult a Tanács 29. regisztrált klubja. Nem volt unalmas az eddig létezõ klubok élete sem ebben az évben, hiszen három – a Belvárosi Klub, a Napfény Rákbetegek Egyesülete, valamint a Hölgyklub – méltó módon emlékezett meg fennállásáról. Régiós, nagyszabású programokra is sor került, a Vasutas Klub szakági régiós kulturális szemlét rendezett, a Tungsram Klub területi dalos találkozót szervezett, s a már említett Hölgyklub városismereti vetélkedõre invitálta az érdeklõdõket.


Szó esett a márciusban lezárult felmérésrõl – „Nagykanizsa idõs lakosságának szociális helyzetérõl” címmel – is, mely arra volt hivatott, hogy a város idõs lakosságának életmódját, közéleti részvételét felmérje. Büki Pálné sajnálatát fejezte ki, hogy ugyan a felmérés nem reprezentatív, de a közgyûlés érdemben nem foglalkozott vele. Szintén kifogásolják, hogy az önkormányzat nem igényli kellõképpen a Tanács véleményét az idõs lakosság ügyeiben.
Az ülés végén három klub vezetõjét búcsúztatták el a tagok, akik úgy döntöttek, hogy több évi tisztességes munka után átadják a stafétát másnak; mindhárom klubot annak idején õk maguk indították el: a Tungsram Klub élérõl Hóborné Vincze Terézia, a Kórház Klub élérõl Horváth Attiláné, a Köztisztviselõk Klubjának élérõl pedig Bakonyi Györgyné távozott. Õket Balogh István társelnök virággal köszöntötte, majd ezt követõen gratulált a „TESZ Generációk” Nyugdíjasok Zala Megyei Képviselete által az Idõsek Világnapján Közösségi Civil Diplomával kitüntetett Büki Pálnének és az Idõsekért elismerésben részesült Tarr Ernõnek.
S.E.



2009-12-10 13:01:13


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül