Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van.
Látogatók száma : 57027706    








Honlapkeszites

GasztroKanizsa: Bográcsban fõtt pincepörkölt

Az Idõsügyi Tanács által meghirdetett „Nagykanizsa Legjobb Szenior Szakácsa” fõzõversenyre benevezett a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központ Lélekfa Szenior Klubja is.


Megalakulásukról Jakabfyné Ági természetgyógyász, a klub vezetõje elmondta, olyan közösséget kívántak létrehozni, amelyben az 50 év feletti nõk és férfiak elsõsorban magukért akarnak tenni, testi-lelki fittségük megtartása érdekében. Sokszínû programjaik sorába beleillett a Csónakázó-tónál megrendezett fõzõverseny is. A bográcsban fõtt pincepörköltjük sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy egy-kettõre elfogyott, ezért repetázni senki sem tudott.

 

Hozzávalók:

Ízlés szerint szalonna, hagyma, paprika, paradicsom, pirospaprika, sertéshús, marhahús, só.

Elkészítése:

A felkockázott szalonnát beletesszük a bográcsba, és zsírjára sütjük, majd a kockázott hagymát is hozzáadjuk és pirítjuk. Belerakjuk a szeletelt paprikát, paradicsomot, a felkockázott húsokat, és fehéredésig dinszteljük. Ha már levet engedett, beletesszük a fûszereket és vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd amíg fõ a pörkölt, kockára vágjuk a burgonyát. Ha már puha a hús, belerakjuk a burgonyát is, és vörösbort öntünk hozzá. A pörköltet hagyjuk szaftjára fõni, ha elkészült, vegyük le a tûzrõl, és fedõ alatt még 15 percig pihentessük, hogy az ízek összeérjenek. Friss kenyérrel tálaljuk.

A Lélekfa Szenior Klub egytálétele nagy sikert aratott (Fotó: Bakonyi Erzsébet)



2017-07-07 09:38:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül