Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van. Látogatók száma : 57027706 |
||||||||||
|
GasztroKanizsa: Bográcsban fõtt pincepörkölt Az Idõsügyi Tanács által meghirdetett „Nagykanizsa Legjobb Szenior Szakácsa” fõzõversenyre benevezett a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központ Lélekfa Szenior Klubja is. Megalakulásukról Jakabfyné Ági természetgyógyász, a klub vezetõje elmondta, olyan közösséget kívántak létrehozni, amelyben az 50 év feletti nõk és férfiak elsõsorban magukért akarnak tenni, testi-lelki fittségük megtartása érdekében. Sokszínû programjaik sorába beleillett a Csónakázó-tónál megrendezett fõzõverseny is. A bográcsban fõtt pincepörköltjük sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy egy-kettõre elfogyott, ezért repetázni senki sem tudott.
Hozzávalók: Ízlés szerint szalonna, hagyma, paprika, paradicsom, pirospaprika, sertéshús, marhahús, só. Elkészítése: A felkockázott szalonnát beletesszük a bográcsba, és zsírjára sütjük, majd a kockázott hagymát is hozzáadjuk és pirítjuk. Belerakjuk a szeletelt paprikát, paradicsomot, a felkockázott húsokat, és fehéredésig dinszteljük. Ha már levet engedett, beletesszük a fûszereket és vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd amíg fõ a pörkölt, kockára vágjuk a burgonyát. Ha már puha a hús, belerakjuk a burgonyát is, és vörösbort öntünk hozzá. A pörköltet hagyjuk szaftjára fõni, ha elkészült, vegyük le a tûzrõl, és fedõ alatt még 15 percig pihentessük, hogy az ízek összeérjenek. Friss kenyérrel tálaljuk. A Lélekfa Szenior Klub egytálétele nagy sikert aratott (Fotó: Bakonyi Erzsébet)
MAGAZIN ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|