Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950133    








Honlapkeszites

Szemétszállítási- és vízdíjról

Kedden 9 órakor vette kezdetét a soros önkormányzati ülés a Medgyaszay Házban. Mivel az ülés elején derült ki, hogy kétféle – régi és új – lista van a javasolt napirendi pontokról, ezért elõször a városatyákon kívül mindenki, a hivatal alkalmazottai és a sajtó képviselõi is csak kapkodták a fejüket. A probléma a zárt ülés alatt megoldódott, 12.30 órától nyílt üléssel folytatta munkáját a közgyûlés.

Dr. Csákai Iván (Fidesz) módosító javaslatával a testület elfogadta az önkormányzat 2009. évi költségvetésérõl szóló 10/2009. (III.21.) számú rendeletének módosítását. A Szociális Bizottság elnöke azért terjesztette elõ a javaslatát, mert egy hónappal ezelõtt volt egy közgyûlési döntés, és azóta gyakorlatilag nem történt semmi. Az önkormányzat vagyongazdálkodásának rendjérõl szóló rendeletének módosítását 24 igen szavazattal és egy tartózkodással elfogadták a városatyák. Bene Csaba (Fidesz) képviselõ elõterjesztése szerint az önkormányzat által fenntartott több intézmény vezetõje jelezte, az önkormányzati intézményekben nehezen mûködik az átmenetileg kihasználatlan ingatlanok bérbeadása. A valós élethez kellene kötni a szabályozást, ezzel a város gazdálkodását is elõsegítik. Dr. Fodor Csaba (MSZP) önkormányzati képviselõ módosító javaslata alapján az intézményvezetõ meghatározott idõre, legfeljebb egy évre adhatja bérbe ugyanannak a bérlõnek az ingatlant. A megkötött szerzõdésrõl értesíteni kell az önkormányzat Pénzügyi és Ügyrendi Bizottságát is. Egyhangú, 25 igen szavazatot kapott a helyi adórendelet módosítása, és ugyanennyit a Kanizsai Dorottya Kórház, módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt „A térítési díj ellenében igénybe vehetõ egészségügyi szolgáltatásokról” szóló szabályzatának módosítása. Módosítással elfogadták a Kanizsai Dorottya Kórház részére a beruházói jog biztosítását a soron kívüli gép- mûszer beszerzésekre. A testület megvitatta a települési szilárd hulladék közszolgáltatói tevékenységrõl szóló beszámolót, és elfogadták a 2010. évi díjakat. Jövõre, a szemétszállítás díja a gyûjtõedények méretétõl függõen 7-9 százalékkal emelkedik. A testület kiegészítéssel elfogadta az épített és természeti környezet értékeinek helyi védelmérõl szóló rendeletének módosítását, és a Zala Volán Zrt. részére a 2010. évi veszteségfinanszírozás biztosítására elõterjesztett javaslatot. Éles vitát váltott ki a 2010. évi víz- és csatornadíj megállapítása. Végül Gyalókai Zoltán (Fidesz) korábbi javaslatát szavazták meg, mely szerint a vízdíj 10 százalékkal csökken jövõre a városban.


A víz- és csatornadíjról való vitatkozás befurakodott a következõ napirendi pontot övezõ gondolatok közé is, ám végül a városatyák megszavazták a 2010. évi intézményi felújításra szánt összeget. Újabb vitát generált az inkubátorház beruházásához szükséges forráshiány csökkentésének terve, melynek kapcsán arra jutottak, hogy az eredeti mûszaki tartalommal új közbeszerzési eljárást írnak ki. Egyhangúlag elfogadta a testület az általános iskolások mozibérletének támogatását, azonban az art-mozi kialakításáról úgy gondolják, hogy nem az önkormányzat feladata. Szintén egyhangú döntés született a „Thrák Királyok Völgye” címû kiállítás megszervezéséhez szükséges pénzügyi igény támogatásában, melyre a Magyar Plakát Ház már hónapok óta készül. Levették a napirendrõl a Ka-Rock Alapítvány ügyét, miszerint a város helyet biztosítana az Alapítvány számára, ezt újra fogja tárgyalni az adott bizottság is. Elfogadta a testület mind a köztisztviselõket, mind a közalkalmazottakat érintõ cafeteria-rendeletet, a korengedményes nyugdíjazásra vonatkozó javaslatot is.
A napirendek nagy részét megtárgyalta kedden a testület, s ezzel be is fejezték erre az évre az önkormányzati ülések sorát.
S.E - B.E.



2009-12-23 11:29:52


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül