Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van. Látogatók száma : 57031912 |
||||||||||
|
Az ázsiai konyha ízei a Thúryban A Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület diákszekciójának õszi elsõ elõadásán a Fúziós konyhával ismerkedtek meg a tanulók. A Thúry György SZKI éttermében és tankonyháján az európai és az ázsiai konyha találkozásáról tartott elõadást és gyakorlati bemutatót Kocsonya Kálmán mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakács alelnöke, a balatonõszödi Kormányüdülõ konyhafõnöke és Kostyál Gábor mesterszakács, a Hertelendi Kastélyszálló konyhafõnöke. Mindketten a világ számos konyháját megismerték, világbajnokságokon versenyeztek és több hónapot töltöttek el Bangkokban. – A fúziós konyha, a kínai, a japán, az indiai és a thai konyha ötvözete Nyugat-Európában már húsz-huszonöt évvel ezelõtt is divatos irányzat volt. Nálunk a rendszerváltás után kezdett divatba jönni – mondta Kocsonya Kálmán. – Nyilván, ehhez kell egy megfelelõ vendégkör is, hiszen friss, hazánkban nem termõ alapanyagokat használunk fel, s ezeknek magas a beszerzési ára. Tehát olyan vendégek is kellenek, akik képesek megfizetni. Jobbára a fõvárosban, de már vidéken is van több olyan étterem, ahol ötvözik ezeknek a konyháknak nemzeti specialitásait. Az egyesület foglalkozásán olyan ismeretanyagot adunk a tanulók számára, amelyeket nem találnak meg a tankönyvekben, de szeretnénk elõttük is kinyitni a világot.
MAGAZIN ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|