Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950243    








Honlapkeszites

Középpontban a Kórház

Kilenc beteget kezeltek az elmúlt két hónapban a Kanizsai Dorottya Kórházban vírusinfekció vagy annak gyanúja miatt. – mondta el tegnap Prof. Dr. Bátorfi József kórházigazgató Marton István polgármesterrel és Brünner Szilveszterrel, a kórház intenzív osztályának fõorvosával közösen tartott sajtótájékoztatóján.

A megszólalás apropóját a múlt héten történt sajnálatos esemény, az említett kilenc beteg egyikének, Bagonyai Attila nemzetközi sakkmesternek a halála, s annak körülményei adták. Mint azt több sajtóorgánum is hírül adta, a sakkmester halála elõtt kétszer is jelentkezett a Kanizsai Dorottya Kórház Sürgõsségi Betegellátó Osztályán felvételre – lázasan, influenzaszerû tünetekkel, de mindkét alkalommal hazaküldték. A kórházigazgató ehhez hozzátette, hogy a két esetben nem ugyanaz az orvos fogadta Bagonyai Attilát, az elsõ esetben minden szakszerû volt, röntgenvizsgálatot végeztek, gyógyszert kapott és instrukciókkal látták el. A második eset kapcsán a történteket egy öt fõs vizsgálóbizottság fogja átvilágítani, melynek elnöke Dr. Székely István, a kórház minõségbiztosítási vezetõje. Azt a részmunkaidõs orvost, aki másodszor fogadta a beteget, felfüggesztették, s ha a vizsgálat azt bizonyítja, hogy vétett, a kórház felbontja a vele kötött megbízási szerzõdést.


Marton István polgármester szerint, ha kétszer elõfordult ilyen eset, az kételyeket vet fel, s mindenképpen átfogó vizsgálatra van szükség.
A fent említett kilenc beteg közül négyen már gyógyult állapotban vannak. Négy azoknak a száma is, akik sajnálatos módon nem élték túl a betegséget, közülük egy esetében bizonyosodott be, hogy H1N1-gyel fertõzõdött, egy fiatal férfi a hagyományos, A-típusú influenzában hunyt el, a sakkmester és a Kanizsai Dorottya Kórház kötelékében dolgozó doktornõ szerológiai vizsgálatának eredménye még nem érkezett meg. A lassan két hónapja a kórházban fekvõ tanárnõ állapota javulást mutat, az õ szervezetében is kimutatták a vizsgálatok a H1N1 jelenlétét. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy egyikük sem volt beoltva.
A védõoltás fontosságát hangsúlyozta Dr. Brünner Szilveszter, s hozzátette, hogy ha olyannál észlelnek influenzaszerû tüneteket, aki nem volt beoltva, minél elõbb, 48-72 órán belül antivirális kezelést kell alkalmazni. Minderre felhívták a háziorvosok figyelmét is. Dr. Bátorfi József újságírói kérdésre elmondta, hogy szakmai okok miatt nem teszi kötelezõvé a kórház dolgozóinak a védõoltást, mert vannak olyan betegségek, melyek esetében kifejezetten ellenjavallt ennek az injekciónak a beadása.

S.E.



2010-01-12 11:24:53


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül