Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950232    








Honlapkeszites

„A mai napon megint léptünk elõre…”

Ezzel a mondattal kezdte Marton István polgármester mai sajtótájékoztatóját, melynek témája az elmúlt idõben oly’ sokat emlegetett belvárosi rekonstrukció volt.

Lapunkban már olvashatták, hogy az elmúlt év decemberében városunk polgármestere és Horváth Jácint, a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetõ igazgatója aláírták a „Nagykanizsa Megyei Jogú Város funkcióbõvítõ fejlesztése – Belvárosi Akcióterületi Terv” nevû projekt támogatási szerzõdését. Most még egy lépéssel elõrébb jutott a projekt: az Önkormányzat a napokban írta ki a rekonstrukció megvalósítása tárgyában a nyílt közbeszerzési eljárást, mely a törvényi elõírásoknak megfelelõen a közbeszerzési felhívások megjelentetésére szolgáló honlapon megtekinthetõ (www.kozbeszerzes.hu).


Nagykanizsa Integrált Városfejlesztési Stratégiájában – mely a pályázat beadását megelõzõen került kidolgozásra – meghatározták a városfejlesztési rehabilitációs célokat, melyek a következõk: forgalomcsillapítás, a belváros közlekedésének átszervezése, a városközpont, valamint a belváros tereinek megújítása. Ezen elképzelések megvalósításának érdekében egy önálló szervezeti egység, a Városfejlesztési Divízió jött létre a Vagyongazdálkodási Zrt.-n belül.
A polgármester elárulta azt is, hogy a városlakók is részt vehetnek településük megújuló arculatának formálásában, mégpedig oly’ módon, hogy hamarosan kiírásra kerül a városmegújításhoz kapcsolódó, a logóra és a szlogenre vonatkozó ötletpályázat, melyre bárki elküldheti majd elképzeléseit.
A fejlesztések elsõ ütemének beruházásai elõreláthatólag 2010 áprilisában, májusában kezdõdnek meg. Ezek a következõk: a Huszti téren a jelzõlámpás forgalomirányítás helyett körforgalmat alakítanak ki; a Zrínyi utca meghosszabbításra kerül, valamint elkészül a Zrínyi utca – Kórház utca – Teleki utca csomópont; a Magyar utca, az Arany János utca és a Királyi Pál utca kivezetésre kerül a Petõfi Sándor utcáig; a fejlesztésekhez kapcsolódóan az akcióterületen számos magánberuházás is megvalósul. A második ütemre Nagykanizsa Megyei Jogú Város 2010 elsõ félévében szeretne pályázatot benyújtani, mely jelenleg elõkészítés alatt van. Ebben a szakaszban valósulhat meg a Fõ út és az Eötvös tér rekonstrukciója, valamint szociális célú rehabilitáció.
S.E.



2010-01-15 11:29:23


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül