Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van. Látogatók száma : 57027209 |
||||||||||
|
GasztroKanizsa - Sajtos cukkinigolyó Belsõné Kertész Zsófia Nagykanizsa belvárosához közel lakik férjével és kétéves kislányával, s decemberre várják második gyermeküket. A fiatalasszony kedvelt idõtöltése a sütés-fõzés. A nyár nagy slágere, a cukkini pedig lassan háztartásuk fõszereplõjévé válik. - Lehet a fõétkezés alapanyaga, de bátran készíthetünk belõle vendégváró golyócskákat is - ajánlja Zsófia. – Ez utóbbi a család kedvencévé vált, ráadásul gyorsan elkészíthetõ, könnyû étel. Belsõné Kertész Zsófiának kislánya szívesen segít a konyhában, s nagy örömmel kuktáskodik az anyukája mellett.
Hozzávalók: 1 db cukkini, 1 kiskanál só, 1 tojás, 1 csipet bors, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg sajt, 3-4 evõkanál zsemlemorzsa. A panírhoz: 3 evõkanál liszt, 2 tojás, 4-5 evõkanál zsemlemorzsa, olaj. Elkészítése: A cukkinit megmossuk, félbevágjuk, a magvakat kikanalazzuk (ha szükséges), és egy nagyobb lyukú sajtreszelõn lereszeljük. Sóval megszórjuk, majd kb. 20 percet pihenni hagyjuk. Ezután a levet kicsavarjuk, hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, a fokhagymát és a zsemlemorzsát, majd összedolgozzuk. Két tenyerünk segítségével golyókat formázunk belõle. Elõkészítjük a lisztet, a tojást, a zsemlemorzsát, és ebben a sorrendben bepanírozzuk a cukkinigolyókat. Egy lábasban olajat forrósítunk, és közepes lángon barnára pirítjuk. Belsõné Kertész Zsófiának kislánya is szívesen segít, a család egyik kedvence lett ez a könnyû és finom étel (Fotó: Bakonyi Erzsébet)
MAGAZIN ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|