Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949818    








Honlapkeszites

Visszatérõ bajok

A város kilencvenegy játszóterébõl nyolcvanhat higiénés szempontú vizsgálatát végezte el a közelmúltban az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Nagykanizsa-Letenye Kistérségi Intézete. Az eredmény egyszerûen lesújtó.


A képviselõ-testület tagjai is olvashatták azt a tanulmányt, amelyet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Nagykanizsa-Letenye Kistérségi Intézete munkatársai készítettek a nagykanizsai játszóterek higiénés követelményeknek való megfelelése kapcsán. Mint az az anyagból kiderül, a higiénés feltételek teljesülésének fontos egészségvédelmi megelõzõ hatása lehet. Azon túl, hogy a játszóteret légszennyezõ objektumoktól távol kellene kialakítani, biztosítani kellene az ivóvíz-hozzáférést, toalettet, parlagfû-mentességet, az is fontos, hogy az ott tartózkodó gyermekeket ne érhesse napszúrás, kutyák és más állatok ne férkõzhessenek a közelükbe, s a homokozó lehetõleg ne lehessen fertõzések forrása. A környezõ fák, bokrok, növények ne legyenek allergizáló hatásúak, vagy esetleg mérgezõek. Fontos, hogy fedhetõ szemetesek kerüljenek ki a területekre, ezekkel ugyanis elkerülhetõek a méh-, illetve darázscsípések. Arról már nem is beszélve, hogy a megfelelõ állagú és minõségû játékok alatt az esések tompítására alkalmas felületeket kell(ene) kialakítani – ez már szinte alapkövetelmény.
Az ÁNTSZ megállapításai szerint ezen követelményeknek minden tekintetben kevés kanizsai játszótér felel meg. Sok az elavult, balesetveszélyes játszótér, többségük nem elégítik ki az alapvetõ higiénés követelményeket sem. A feltárt hiányosságok pedig újra, meg újra elõbukkannak az objektumok nyolcvan százalékában.

H.A.



2007-11-09 12:11:15


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül