Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950335    








Honlapkeszites

Vállalkozások a városrehabilitációban

A fenti címmel tartott sajtótájékoztatót Marton István polgármester, valamint a Városfejlesztési Divíziótól dr. Fröhlich Klára divízióvezetõ és Horváth István mûszaki menedzser.

A tájékoztatón elhangzott, hogy pályázati lehetõséget kapnak azon vállalkozók, akik Nagykanizsa Megyei Jogú Város Városrehabilitációs programjának II. ütemét érintõ akcióterületén kívánnak üzletet átalakítani, bõvíteni, fejleszteni. Ez az akcióterület egészen pontosan az Arany János utca, Királyi Pál utca, Petõfi Sándor utca, Huszti tér, az Eötvös tér keleti oldala, Kórház utca, Kisfaludy Sándor utca, Ady Endre utca és a Nagykanizsa-Szombathely vasútvonal által határolt terület.


A rendelkezésre álló 100 millió forintos forrásból egy pályázó 5-20 millió forint támogatásban részesülhet, az egyéni vállalkozók, mikro- és kisvállalkozások a beruházási költség maximum 50%-ig, a középvállalkozások 40%-ig támogathatók. Külsõ felújítás támogatására jelentkezhetnek kis- és középvállalkozók, valamint egyéni vállalkozók, akik tulajdonában kiskereskedelmi, szolgáltató és vendéglátó egységek, mozi és kiszolgáló létesítményei, illetve 1995. január 1. elõtt épült, maximum 2000 m2 területû kereskedelmi központ van, vagy ezek valamelyikét bérlik. Külsõ felújítás és belsõ átalakítás támogatására pályázhatnak közösségi létesítmények (egyéb sport- és szabadidõs létesítmények, uszoda, valamint rendezvény- és konferenciaközpont maximum 2000 m2 szintterületig) és gazdasági szolgáltatóházak maximum 2000 m2 nettó épületterületig. Szintén ebben a pontban nyújthatják be pályázataikat azok, akik a „bevásárló utca” kialakításának, felújításának kapcsán szeretnék üzlethelyiségüket megújítani vagy teraszt, mélygarázst, parkolóházat vagy parkolólemezt (felszíni parkolót – a szerk.) kialakítani.
A pályázatokat zárt borítékban, „Kis és középvállalkozások a belvárosrehabilitációban” felirattal 2010. március 5-én péntek 10 óráig kell leadni a Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. Városfejlesztési Divíziójához (8800 Nagykanizsa, Garay út 21. fszt. 5. ajtó). A nyertesekrõl Nagykanizsa Város Közgyûlése dönt. A projekt felelõsei kihangsúlyozták, hogy a nyerteseknek 5 éves fenntartási idõszakot kell vállalniuk.
További információt az érdeklõdõk a 2010. február 18-án, csütörtökön a Vasember Ház Dísztermében 17 órakor kezdõdõ tájékoztató fórumon, a www.nagykanizsa.hu weboldalon, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamaránál, illetve a +3630/693-24-49-es telefonszámon kaphatnak.
S.E.



2010-02-15 10:37:58


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül