Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949734    








Honlapkeszites

Nótával a Simon családért

Az elárvult, és nehéz anyagi helyzetbe került Simon testvérek megsegítésére jótékonysági koncertet adott a HSMK-ban a Tüttõ János Nótaklub. A város ingyenesen felajánlotta a HSMK színháztermét, a programot a Civil Kerekasztal Egyesület szervezte meg.

Varga Zoltán szóvivõ elmondta: Õszre tervezték a koncertet, de helyhiány és a rendezvények torlódása miatt tették a mostani idõpontra. Azonban e nap sem a legszerencsésebb, hiszen öt rendezvény zajlik a városban, s így mintegy kétszázötvenen ülnek csak a nézõtéren.


A mûsor teljes bevételét felajánlották a Simon családnak, csak a keszthelyi cigányzenekart kell kifizetniük, akikkel ez a második fellépésük. Az országban kevés zenekar tud nótakórust kísérni, ebben a felállásban a Tüttõ János Nótaklub különlegességet jelent.
Nem újdonság a tagok számára, hogy nemes cél érdekében énekelnek, miközben a nótát, mint ezt a gyönyörû szép magyar mûfajt népszerûsítik, s egyben elveszett ázsióját visszaállítják. Ez a legfontosabb küldetésük, de ezúttal a civil összefogás erejét szerették volna megmutatni. Igyekeztek vidám mûsort összeállítani, az elmúlt egy hónapban minden szabadidejük a próbákkal telt el.
Aztán szállt a dal a nótaklub és a tizenegy szólista elõadásában, örömteli perceket szerezve mindenkinek. Elõadásukból kiszûrõdött, egy kicsit a lelkük is benne volt a dalokban: Hogyha egyszer bekopognál, soha el nem engednélek; Olyan vihar nincsen ami visszasodor hozzám; A vén budai hársfák békésen suttognak; De szeretnék harangszónál szívdobogva valakire várni…
B.E.

További képek a galériában.



2010-02-16 08:50:14


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül