Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949964    








Honlapkeszites

Egy évszázad emlékei

Fenyves Sándorné, Gizike néni betöltötte 95. életévét, ez alkalomból köszöntötte Liszt Ferenc utcai lakásában a Magyar Köztársaság Kormánya és Nagykanizsa Önkormányzata nevében dr. Tuboly Marianna jegyzõasszony és Partiné dr. Szmodics Györgyi, a Közigazgatási Osztály vezetõje.

A törékenynek tûnõ néni teljesen elégedett egészségi állapotával, jól érzi magát, a megélt dolgos 95 esztendõ masszívvá, erõssé tette. Alighanem ennek köszönheti azt is, hogy három hónapja elszenvedett tüdõembóliájából tökéletesen felépült, meglepetést okozva ezzel az orvosoknak is. Gizi néni a mai napig olvas, rejtvényt fejt, ezek tartoznak legkedveltebb tevékenységei közé. Nemrégiben olvasta el A Da Vinci-kód címû regényt, mely nagyon tetszett neki.


A régi dolgokról szívesen beszél, mint mondja, mindenre emlékszik, azonban újakat már nehezen jegyez meg. Nagy hévvel mesélt arról, hogy mekkora csodának számított, amikor megjelent az elsõ rádió a faluban, ahol élt, aztán pedig a televízió…
Öt unokája és hat dédunokája szerte az országban élnek, a köszöntõn zalaegerszegi unokája és két dédunokája tették tiszteletüket.
S.E.



2010-03-05 09:35:05


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül