Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950330    








Honlapkeszites

Környezettudatosság

Negyvenedik, egyben utolsó állomására érkezett az Új Magyarország Fejlesztési Terv égisze alatt, az Európa Nonprofit Kft. szervezésében zajló elõadássorozat a környezettudatosságról, a tudatos környezeti magatartásra nevelésrõl.

Két elõadásra került sor csütörtökön a Vasemberház Dísztermében, melyeket Fridrich Ágnes, biológia-testnevelés szakos pedagógus, a gyûrûfûi (Baranya megye – a szerk.) Veronika Erdei Iskola vezetõje tartott. Szó esett a globális problémákról, melyek fenyegetik bolygónkat, az ökológiai lábnyomról, a fenntarthatóságról, valamint a kilépés lehetõségeirõl, vagyis arról hogy milyen gondolkodásbeli váltásra van szükség ahhoz, hogy a környezetvédelem tudatossá váljon az emberekben.


A délelõtti elõadást megelõzõen Marton István polgármester, az Európa Nonprofit Kft. részérõl Tóth Ákos és maga az elõadó fogadták a sajtó képviselõit. A polgármester kifejtette, ez a nagy területû témakör jószerivel mindent átfog, a város részben megvalósult és elõkészítés alatt álló fejlesztéseit is, utalt mind a szennyvízprojektre, mind a városrekonstrukcióra, valamint a TISZK most készülõ fõépületére. Mint mondta, ha ezek a projektek 2012-ig megvalósulnak, hatalmasat sikerül elõrelépni a városnak a környezettudatosság területén. Tóth Ákos a roadshowról elmondta, nagyon jó tapasztalatokat sikerült begyûjteni mind a negyven állomásról, egyre több a környezetvédelem és a környezettudatosság iránt elkötelezett önkormányzat, egyre több a Zöld Óvoda és az Ökoiskola címmel rendelkezõ intézmény. A célcsoportba önkormányzati képviselõk, döntéshozók és pedagógusok tartoznak, mivel õk azok, akik a legnagyobb hatást tudják gyakorolni a fiatalokra. Minden szakember egyetért ugyanis abban, hogy a minél ifjabb generációknál érdemes elkezdeni a környezettudatosságra való nevelést.
S.E.



2010-03-29 09:21:13


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül