Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950047    








Honlapkeszites

Pályázatokról, a Sétakert felújításáról

Három témában tartottak sajtótájékoztatót a Civil Kerekasztal Egyesület vezetõi a Halis István Városi Könyvtárban.

Lengyák István a Sétakerttel kapcsolatos 71 millió forintos pályázatról elmondta, már túljutott több fordulón, a kért hiánypótlásokat elküldték, várják az eredményt. Sikeres elbírálás esetén talajcserét végezhetnének és a növényzetét is megújítanák.
Egy másik, a MOL és az Ökotárs Alapítvány közös pályázatán idén nyert 550 ezer forintot teljes egészében átadják a VIA Kanizsa Nonprofit Zrt.-nek, melyet szintén a Sétakert és a Maort-telep szépítésére használnak fel. Az új fák telepítésébe bevonják az óvodákat és a civil szervezeteket, akik eddig is segítették a munkájukat. A növények kiültetésének tervezett idõpontja április 21-22. Az elhangzottakhoz kiegészítésként Kálovics Andrea, a VIA városgondnoka hozzátette, a pénzbõl tájba illõ utcabútorokat, lócákat, szemétgyûjtõket vásárolnak és helyeznek el, valamint koronával rendelkezõ facsemetéket ültetnek ki. 


Budavölgyi Kálmán a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatát ismertette. A minisztérium ugyanis egymilliárd forint támogatást nyújt idén energiatakarékos háztartási gépek beszerzésére. A pályázaton egyesületek és alapítványok vehetnek részt, a rászorulóknak náluk kell jelentkezniük. A programban a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület koordinátorként szerepel. A részletekrõl az egyesület irodájában lehet érdeklõdni, a Halis István könyvtárban, vagy a +3620.378 4509-es telefonszámon. A minisztérium az A energiaosztályú mosógépekre 60 ezer, a hûtõgépekre 70 ezer forint vissza nem térítendõ támogatást ad. Az új háztartási gépekhez nagycsaládosok, munkanélküliek, fogyatékkal élõk és idõskorúak juthatnak hozzá.
B.E.



2010-04-06 15:47:17


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül