Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950340    








Honlapkeszites

A kórház területi ellátásának módosításáról

2007 elején érkezett meg Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyûléséhez, valamint a Kanizsai Dorottya Kórházhoz a csurgói járás tizennyolc településének polgármestereitõl az a szándéknyilatkozat, mely szerint szeretnék, ha betegeiket városunk kórháza látná el. Mindeddig elõrelépés az ügyben nem történt. – mondta Marton István polgármester szerdai, személyi titkárával, Stadler Petrával közös sajtótájékoztatóján.

A napokban érkezett meg azonban az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézetének levele, melyben a következõket írja Dr. Paller Judit regionális tisztifõorvos: a Kanizsai Dorottya Kórház fekvõ- és járóbeteg szakellátási, ellátási kötelezettségét a régión és a megyén kívül Pogányszentpéter, Iharos és Iharosberény községek lakosainak ellátásával módosítja.
Stadler Petra hozzátette, a Dél-dunántúli és a Nyugat-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanácsnak a finanszírozást érintõ kérdésekben még meg kell egyezniük, a további települések pedig a polgármester szerint év végéig tudnak csatlakozni.
S.E.




2010-05-06 10:28:41


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül