Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950208    








Honlapkeszites

Speciális ágybetétek a kórháznak

Ismét ajándékkal, segítõ adománnyal érkezett a Kanizsai Dorottya Kórházba a Gyermekrák Alapítvány elnöke. Balogh István ötvennyolc darab speciális, fertõzést gátló ágybetétet adott át Prof. Dr. Bátorfi József fõigazgatónak és Marton István polgármesternek.

A Kanizsai Dorottya Kórház kéréssel fordult a Gyermekrák Alapítványhoz, melyben speciális, antisztatikus, nedvességet nem áteresztõ, ugyanakkor lélegzõ, mosható, levehetõ huzattal ellátott csecsemõ és gyermek méretû ágybetétet kért, melyeket a Gyermekrák Alapítvány rendelkezésére is bocsátott.


Az adományozott ágybetétek higiéniai szempontból elengedhetetlenül fontosak a mai betegellátásban. Tulajdonságai a modern kor elvárásainak mindenben megfelelnek. Antiallergén, légáteresztõ, de nem ereszti át a nedvességet, mosható, sterilizálható, oldószer nélkül tisztítható, a mindennapos ápolási munkában elengedhetetlenül fontos eszköz. Megakadályozza a felfekvések kialakulását, mellyel segíti a minél gyorsabb gyógyulást.
A Gyermekrák Alapítvány az elmúlt két évben összesen 35.421.813 forint értékû orvosi mûszerekkel, diagnosztikai eszközökkel támogatta a Kanizsai Dorottya Kórházat. A kiemelkedõen közhasznú szervezet 53 fõvárosi és vidéki önkormányzattal kötött együttmûködési megállapodást, melyben átvállalja az önkormányzatoktól a térség rákbeteg gyermekeinek rendszeres támogatását.
Jelenleg hétszázötvenhét rákbeteg gyermeknek – ezen belül Zala megyébõl harmincnyolc rákos gyermeknek – biztosít térítésmentesen gyógyszereket, vitaminokat, táplálék-kiegészítõ készítményeket, családjuknak rendszeres anyagi támogatást nyújt. Az onkológiai kezelésben részesülõ kis betegek szakszerû életmód-, illetve életvezetési tanácsadást is kapnak az alapítványnál dolgozó orvosoktól. A szervezet gondoskodik a rákos gyermekek megbízható betegszállításáról is.
A sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes átadáson dr. Péter Zsuzsanna ápolási igazgató elmondta, az ápolási szakma területén sajnos ugyanúgy, mint a betegellátás számos területén nagyon kevés pénz jut a fejlesztésre, ezért nagy örömükre szolgált az alapítvány felajánlása, melyben a kórházon belül a gyermekosztály részesült. Marton István polgármester megköszönte az alapítvány eddigi támogatását és örömmel nyugtázta, hogy hamarosan ugyanennyi jönni fog. Dr. Baranyi Enikõ a gyermekosztály fõorvosa hozzászólásában kiemelte: azzal, hogy közel 1600 család részesült ez idáig támogatásban, azt jelenti, hogy a megváltozott feltételek mellett élõ családoknak a megsegítését is szolgálja az alapítvány. Végezetül Balogh István nemcsak a Gyermekrák Alapítvány elnökeként, hanem a Beteg és Hátrányos Helyzetû Gyermekeket Segítõ Szervezetek és Támogatóik Országos Szövetsége alelnökeként arra kérte a megjelenteket, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az állampolgárok segítsék adójuk 1 százalékának felajánlásával a civileket.
B.E.



2010-05-10 07:45:25


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül