Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950301    








Honlapkeszites

Fejlesztések a Bolyaiban

„Lehetõség kell a jelennek, hogy legyen esély a jövõnek”-Infrastruktúra és szolgáltatás fejlesztése a nagykanizsai Bolyai János Általános Iskolában címmel tartott sajtótájékoztatót augusztus 12-én Kodela Eszter projektmenedzser.


Az önkormányzat 2007. októberében a Nyugat-Dunántúli Operatív Program felhívására nyújtott be pályázatot, amely elnyerte az 191.065.644 forintos támogatást. A munkaterület átadására 2010. augusztus 3-án került sor, így jelenleg is folyik a munka az iskola területén. Kodela Eszter elmondta, hogy a rekonstrukció során az épület pincéje és földszintje fog megújulni, de a kivitelezésen belül sor kerül az utólagos vízszigetelésre, hõszigetelésre, az érintett szinteken a lábazat, a nyílászárók és a burkolatok cseréjére és a helyiségek akadálymentesítésére. Megújul továbbá az épületgépészeti-és villamossági rendszer, az Erzsébet térre nézõ homlokzat, és kiállításra kerül az itteni kapuk fõbejárati funkciója.

Mivel az iskola fõépülete és az udvari épület barokk stílusúak és M III-as örökségvédelmi kategóriába tartoznak, ezért természetesen egyeztetni kellett a Mûemlékvédelmi Hivatallal, végül minden kivitelezési tervben sikerült megegyezni. A rekonstrukcióra vonatkozó pályázat kétfordulós, és több ütemben valósul meg, emiatt húzódnak a munkálatok.

A mûemléki, szakmai, környezeti szempontok betartásával kialakul 8 darab IKT eszközök fogadására alkalmas tanterem,1 darab funkcionálisan alakítható közösségi tér, a mozgáskorlátozottak számára is egyaránt biztonságos közlekedést jelentõ EU-konform épületrész (30 darab akadálymentesített helyiség, 1 darab vizesblokk, infokommunikációs akadálymentesítés), energiatakarékos fûtés- és világítási rendszerrel.

Az eszközbeszerzés célja, hogy az intézményben a szakmai munkát kiszolgáló, modern oktatási-nevelési környezet alakuljon ki, így az iskola be fog szerezni a különbözõ korosztályok méreteinek és az ergonómiai követelményeknek megfelelõ, mobilizálható, flexibilis, biztonságos bútorzatot, valamint a hátrányos helyzetû tanulók felzárkóztatásához kombinálható mozgásfejlesztõ, matematikai-logikai fejlesztõ eszközöket, játékokat, hallássérült tanulók fejlesztéséhez pedig hallási differenciált fejlesztõ játékokat, eszközökön kívül az "implanthoz" kapcsolódó adó-vevõ készülékeket.

Az érintett tantermeken végzett munkálatok alatt a nebulóknak három városi intézmény ad majd otthont.

 



2010-08-12 12:33:58


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül