Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950166    








Honlapkeszites

Az ittas vezetés a legfõbb probléma

A Nagykanizsai Városi Balesetmegelõzési Bizottság tartotta soros ülését október 5-én, amelyen a 2010-es év országos, zala megyei, valamint kanizsai közlekedésbiztonsági adatokat összegezték. Szó esett a bizottság megvalósított elképzeléseirõl, valamint az év hátralévõ részében megoldásra váró feladatokról.


Dr. Molnár József városi rendõrkapitány, alezredes köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Pintér László rendõr alezredesnek, aki diagramok segítségével mutatta be a 2010-es év közlekedésbiztonsági adatait. Országos és megyei mérések alapján különbözõ kategóriákban jelentek meg a kivetítõn a balesetek okainak adatai, amelyekbõl világosan kitûnt, hogy legtöbbször a gépjármûvek a felelõsek a szerencsétlenségekért, idén ráadásul kétszer annyi ittasan vezetõ sofõrtõl kellett elvenni a jogosítványt, mint tavaly. Sajnos az ittasan kerékpározók is egyre gyakrabban okoznak gondokat, és csak akkor szálnak le a nem megfelelõ helyen biciklizõk a kétkerekûrõl, ha rendõrt látnak. Pintér László pozitívumként említette, hogy folyamatos csökkenés tapasztalható a városi közlekedés baleseteinek számát illetõen, egészen pontosan 31%-os. Az ittas vezetés mellett a gyorshajtás és az elsõbbségi jog megadásának mellõzése áll a szabálysértések listájának élén, ami a megyei eseményeket illeti.


A prezentációt Kulik Károly rendõr õrnagy folytatta a kanizsai adatok ismertetésével, melynek kapcsán elmondta, városunkban is az ittas vezetés aránya a legmagasabb, elsõsorban a 26 és 45 év közöttiek körében.
Az ülésen Horváth László rendõr százados ismertette az „iskola rendõre” program hasznosságát, hiszen vetélkedõket, rajzversenyeket rendeznek a gyerekeknek, melynek révén játékosan tanulják meg a közlekedés alapvetõ szabályait. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a program keretein belül a megyében nyolcvannégy rendõr dolgozik kilencvenkilenc intézményben. Nyaranta népszerû tábort szerveznek a gyerkõcöknek a Balatonon, és remélik, a jövõ évben is lesz anyagi keret ennek megvalósítására.
Következõ napirendi pontként Lovkó Balázs rendõr fõhadnagy ismertette a 2010-es év azon eseményeit, amelyek szervezésében a rendõrség aktívan részt vett, például a Sárkányhajó Bajnokság vagy a szeptemberben megrendezett Autómentes Nap lebonyolítása, valamint az év hátralévõ részének teendõit is felvázolta.
Az ülés zárásaként a jelen lévõk elmondhatták véleményeiket, problémáikat a város közlekedését illetõen, így szó esett a belváros bicikliút-kiépítésének szükségességérõl, a most épülõ Huszti téri körforgalom munkálatairól, valamint az Erzsébet-tér átépítésérõl is.
Z.A.



2010-10-07 11:59:04


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül