Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950238    








Honlapkeszites

Zárókonferencia a TISZK sikereirõl

Október 15-én tartotta a Kanizsa és Térsége TISZK a „Versenyképesebb jövõ” elnevezésû, Európai Unió által támogatott projekt zárókonferenciáját, melynek alkalmával Mérksz Andor ügyvezetõ igazgató és Faragó Zsolt szakmai vezetõ ismertette a projekt szakmai hátterét. A rendezvényen az együttmûködõ iskolák vezetõi és az önkormányzatok képviselõi is jelen voltak.

A konferencián Cseresnyés Péter polgármester köszöntötte a vendégeket, kiemelve a Kanizsa TISZK sikeres projektjének fontosságát, hiszen egy jól strukturált, kidolgozott oktatási rendszert tudtak megvalósítani az uniós pályázat segítségével. Mérksz Andor, a Kanizsa TISZK igazgatója elmondta, 2008. szeptember elsejétõl kezdték meg a közös munkát a város középiskoláival és az önkormányzatokkal. A „Versenyképesebb jövõ” pályázatával háromszáztizenöt millió forintot nyertek a TISZK mûködtetõ hátterének, szerkezetének kialakítására, de elmondhatják, hogy sikeresen zajlott a munka a két év alatt. Faragó Zsolt mutatta be a szakmai részleteket, kiemelve a tervek megvalósulásának lépcsõfokait.


A délelõtt folyamán elõadásokat hallgathattak meg a jelen lévõk Kanizsa TISZK középiskolai szemmel, a TISZK-ek fenntarthatósága, illetve TISZK-ek helyzete és lehetõsége témakörökben. A TISZK-ek fenntarthatósága elõadáson általánosságban, valamint a Kanizsa TISZK-re vonatkozólag beszélt Bogdány Zoltán ügyvezetõ igazgató. Kiemelte, hogy a TISZK-ek fenntarthatóságánál hét modell alkalmazható, amelybõl a kanizsai intézményben az ötödik, a szakképzés-társaság bizonyult sikeresnek. A TÁMOP-2.2.3. keretében létrehozott  öt TISZK-bõl kettõ felelt meg  az említett modell alkalmazására, közöttük a kanizsai, ahol rugalmasabbá, mûködõképesebbé vált a szervezeti mûködés. Mivel nincs állami támogatás, ezért egyrészt pályázatokból, másrészt a felnõttképzésbõl származó bevételekbõl tartja fenn magát az intézmény. Az elõadó hozzátette, a felnõttképzés városunkban a legaktívabb a TISZK-en belül, 2008-tól ugyanis közel ezer felnõttet sikerült kiképezni. Van fenntarthatósági kötelezettség a TISZK-re vonatkozólag, amely öt évet jelent, és ugyanennyi idõszak vonatkozik az eszközök mûködtetésére is. Bogdány Zoltán hozzátette, szerencsés helyzetben van a kanizsai központ, hiszen jó az együttmûködés a többi TISZK-el, valamint egyfajta politikai elkötelezettség is társul a fenntarthatósághoz. Most már csak a megfelelõ, TISZK-ekre vonatkozó pontosított jogszabály létrehozása várat magára.

Z.A.

 



2010-10-15 13:16:50


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül