Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950289    








Honlapkeszites

Egyenlõ eséllyel a munkaerõpiacon

Egyenlõ eséllyel a munkaerõpiacon címmel kétnapos konferenciát, Roma Expo-t szervezett a Demokratikus Roma Vezetõk Szövetsége.

Ehhez hasonló programot már negyedik alkalommal valósítunk meg Nagykanizsán – hangsúlyozta köszöntõjében Nagy József György, a DRVSZ elnöke. – Az elmúlt években a Cigány Kisebbségi Önkormányzatok és civil szervezetek számos programot tudtak megvalósítani országos szinten. A DRVSZ vezetõsége az elmúlt nyolc évben arra törekedett, hogy programjaikkal nagymértékben hozzájáruljanak a környezetükben élõ cigányság élethelyzetének javulásában. Szerencséjük volt, mert mindig találtak olyan partnereket, akik segítették õket ebben a munkában.


Dénes Sándor alpolgármester köszöntõjében kiemelte, megnyugtató volt számára, hogy azok a lépések, amelyek elindultak az elmúlt években, folytatódni fognak. Köszönet a DRVSZ-nek, akik célja, hogy tevékenységükkel hozzájáruljanak a roma közösség társadalmi felzárkóztatásához, integrációjához, munkaerõpiaci esélyeik és társadalmi esélyegyenlõségük javításához. Mindannyian tudjuk, a felzárkóztatás és az integráció kulcsa a foglalkoztatás, amit a tanulás, az oktatás, a tudás megszerzése elõz meg. Legalább minimálisan egy szakma megszerzése szükséges. A felmérések szerint nagyon magas az oktatásból kimaradó fiatalok száma. Ebben természetesen a családnak, iskoláknak, hivataloknak, a városi és falusi önkormányzatoknak óriási szerepe van, de ugyanilyen fontos, vagy még fontosabb a felnõttek képzése is.
A köszöntõk után elsõként Pölöskei János a helyi munkaerõpiaci képzésekrõl adott tájékoztatást. Az elõadók sorában Lakatos Szilvia a Khetanipe Egyesület céljait, eredményeit mutatta be az Esélyteremtõ program tükrében. Az érdeklõdõket mindkét nap értékes információkkal, elõadásokkal várták a szervezõk a Halis István Városi Könyvtárba.
B.E.



2010-10-25 13:46:06


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül