Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950241    








Honlapkeszites

Idõsekért Nagykanizsán Ünnepi Hét

Amatõr szépkorú alkotók képzõ- és iparmûvészeti jellegû munkáiból összeállított kiállítás megnyitójával kezdõdött el az Idõsekért Nagykanizsán Ünnepi Hét ötnapos programja.

Az alkotókat Gaál Violetta, városi diákpolgármester köszöntötte, majd a MAGIC Dance két táncosa, Nikolics Zsuzsa és Fási Barnabás Égi varázs címmel kortárs táncot mutatott be. A rendezvény háziasszonya: Horváthné Gelencsér Edit volt.
Az ünnepi hét további programjában az idõsek kulturális bemutatójának részesei lehettek az érdeklõdõk. Az idõseket Dénes Sándor alpolgármester köszöntötte. Beszédében kiemelte: – A rendezvénysorozat 2010-ben immár hetedik alkalommal szervezõdik. Minden év novemberében tisztelettel emlékezünk az idõsödõ, szépkorú embertársainkra. Nagyon fontos, hogy ez a figyelem ne csak néhány napra, egy hétre korlátozódjon. Azon kell dolgoznunk, hogy az idõs emberek az év minden napján érezzék a család, a város, a társadalom megbecsülését. Érezzék, hogy szükség van az évtizedek alatt megszerzett tudásukra, tapasztalataikra, bölcsességükre és szemléletmódjukra. Már az ünnepi hét elsõ megrendezése során lehetõséget kértek és kaptak a városrészek. Öntevékenyen, saját erõforrásaikat felhasználva került sor és kerül sor Bagolán, Bajcsán, Fakoson, Kiskanizsán, Miklósfán és Palinban vacsorával és szórakoztató másorral egybekötött bensõséges szép ünnepre. Hogy mi az az érték, ami sok-sok ember szívét-lelkét melegíti, melengeti ezen a héten? – Nemcsak az ünneplés – az is nagyon fontos –, hanem az a szeretetteljes együttlét, amelyben részünk lesz a hét folyamán. Ma itt azok a csoportok lépnek fel, amelyek elsõsorban az idõsügyi klubok tagságából alakulva egy-egy mûvészeti ágban jeleskednek. Színpadra lépnek minõsített kórusok, amatõr tánccsoportok, mûkedvelõ szavalók és szólóénekesek. Az a több mint négyszáz idõsödõ ember ezen a színpadon azt példázza, hogy az idõskor nem jelenti a visszavonulást, hanem egy másfajta, tevékeny és aktív életszakaszt jelent. Dicséret és elismerés illeti önöket, akik a kultúra valamelyik ágát mûvelik, színpadra lépnek, másokat szórakoztatnak, és sokaknak örömet okoznak. – hangsúlyozta Dénes Sándor. Dicséret és elismerés illeti a rendezvény szervezõit is, az Egyesített Szociális Intézményt, az Idõsügyi Tanácsot, a Nyugdíjas Klubokat, azok vezetõit, akik évrõl-évre képesek életre hívni ezt a nagyszabású, színvonalas, és nemcsak az idõseket magávalragadó ünnepi hetet.


Az alpolgármester a megjelentek nevében tisztelettel köszöntötte városunk, Kiskanizsa városrész legidõsebb polgárát, Fekete István bácsit, akit néhány héttel ezelõtt köszönthettek 105. születésnapján. Végezetül hosszú, boldog életet, s azt kívánta az ünnepelteknek, a sok-sok munkával telt életük ajándékaként leljék örömüket gyermekeikben, unokáikban, munkájukban és mindennapjaikban. A program háziasszonyi szerepét Horváthné Polai Mária és Mónai Zsuzsanna töltötte be.

Idõsügyi kerekasztal

A Honvéd Kaszinóban megrendezett Idõsügyi Kerekasztal napirendjén az idõsek fogadóóráinak tapasztalatait tárgyalták meg a konferencia résztvevõi. A megjelenteket Halmos Ildikó igazgató köszöntötte, vitaindítót Maronicsné dr. Borka Beáta, a Szociális Osztály vezetõje mondott. A konferencia moderátora Büki Pálné ügyvezetõ volt.
Az idõsek Sportnapján Balogh László, az OKISB elnöke köszöntötte a sportolókat. A rendezvény házigazdája Tarr Ernõ volt. Az egyhetes program gálamûsorral zárul. Köszöntõt mond: Cseresnyés Péter polgármester, országgyûlési képviselõ.
B.E.

(További képek folyamatosan a galériában)



2010-11-18 12:37:59


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül