Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949790    








Honlapkeszites

Megalakult a Pannonhát-Dél-Zalai Turisztikai Egyesület

Az elõkészítõ bizottság júniusi összejövetelét követõen tartotta alakuló közgyûlését a Pannonhát – Dél-zalai Turisztikai Egyesület.


A Tourinform Iroda kezdeményezésére a város és térségének turisztikai fejlesztésére létrejött egyesület a térség turisztikai vonzerejének növelését tartja legfõbb tevékenységének. Bali Vera irodavezetõ elmondta, az önkormányzati intézményként mûködõ iroda az egyesület szolgálatában áll, a megállapodás szerint az iroda infrastruktúráját használhatja az egyesület, külön költséget nem számol fel ezért az önkormányzat. A titkári feladatokat a mindenkori irodavezetõ látja el.

Feladataik többek között a meglévõ vonzerõ felderítése, bemutatása a településvezetõk, a lakosság, a civil szervezetek és vállalkozások segítségével. A térség egyedülálló sajátos arculatának, a hagyományoknak és kulturális értékeknek a fenntartása, továbbfejlesztése, a tájsebek megszûntetése, a közbiztonság támogatása, a hiányosságok, problémák megszüntetése. A tájjellegû termékek kidolgozása, ezek elõállításának serkentése, értékesítésének szervezése, komplex turisztikai vonzerõközpontok kialakítása. Látványosságok, kirándulási célpontok, pihenõhelyek felderítése, kialakításuk elõsegítése. Az egyesület sürgõs feladata lesz az Utazás 2008. Budapesti Turisztikai Kiállítás térségi részvételének elõkészítése a Nagykanizsai Kistérségi Többcélú Társulás megbízásából és együttmûködésével.



2007-12-14 08:18:01


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül