Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950112    








Honlapkeszites

Megnyílt a TISZK Tanbolt

Igényes és egyedi üzlettel gazdagodott a belváros a Térségi Integrált Szakképzõ Központ (TISZK) Tanboltjának megnyitásával. Az ünnepélyes átadáson a jelen lévõk megismerhették a bolt mûködését, valamint ízelítõt kaphattak az üzleten belüli kávézó cukrászkülönlegességeibõl is.

A TISZK Tanbolt megnyitásán Dénes Sándor alpolgármester köszöntötte a bolt elsõ vendégeit, és hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a Thúry SZKI diákjai modern és igényes környezetben gyakorolhatják szakmájukat. Az üzletben eltöltött gyakorlatuk során ugyanis a szakmai ismeretek mellett az udvarias kiszolgálást, a vásárlóbarát szemléletet is elsajátíthatják. – A tanbolt a lehetõ legjobb helyen, a város központjában helyezkedik el, az itt dolgozók pedig mindent el fognak követni annak érdekében, hogy a vásárlók elégedetten hagyhassák el az üzletet. – emelte ki az alpolgármester.
 


Mérksz Andor, a TISZK ügyvezetõ igazgatója beszédében kiemelte, hogy több szervezet és munkáltató közös összefogásából születhetett meg a tanbolt. A többi csemege jellegû üzlet mellett egészen egyedi, hiszen létrehozásánál nagy hangsúlyt fektettek a helyi õstermelõk termékeinek árusítására, valamint az sem mellékes, hogy kulturált környezet fogadja a helyiségbe lépõket, amelyet festõtanulók varázsoltak széppé. Minden erõfeszítés, ami a bolt létrehozásáért tettek, egy nyitottabb szakképzés megteremtését szolgálja, ami egyben a TISZK egyik fontos feladata is.
Boncz Ibolya boltvezetõ elmondta, mûszakonként öt-öt tanuló fog tevékenykedni a boltban – természetesen egyelõre még felügyelet mellett - így az elmélet mellett közvetlenül is gyakorolhatják az eladó szakmát. Az ünnepélyes megnyitót követõen rögtön el is kezdõdhetett a munka, pezsgõ helyett pedig süteménnyel és kávéval kedveskedtek a diákok a vendégeknek.
Z.A.



2011-01-14 11:46:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül