Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949881    








Honlapkeszites

Az oktatás és szociális terület összehangolásáért

Az idei esztendõre a szakmai irányelv a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzatnál az oktatás és szociális terület összehangolása – fejtette ki sajtótájékoztatóján Teleki László elnök. Az oktatás továbbra is fõ prioritást élvez, melyen belül a felnõttoktatás kiemelten fontos, amivel remélhetõleg számos család szociális helyzetén tudnának javítani.

Az elsajátított gyakorlati ismeretekkel lehet megjelenni a munkaerõ piacon, s a munkaerõ közvetítés területén mindenképp szeretnének egyfajta regisztert. Ennek azonban csak akkor van értelme, ha minél több munkaadót tudnának bevonni e körbe, akik tájékozódhatnak a arról, milyen képesítésû munkaerõvel tudnak számolni.


További lényeges irány a cigány kisebbségi önkormányzat számára, hogy a közhasznú munka címszó alatti folyamatok megreformálása után annyit mindenképp tudjanak elérni, hogy aki náluk tanult, annak a továbbiakban legyen közmunka-helye.

Nem maradhat el a szociális terület érintése sem, s a karitatív szerepkörön belül az iskolákkal való kapcsolatfelvétel után kívánják biztosítani (a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal karöltve), hogy rászoruló gyermek naponta egy tál melegétel nélkül ne maradhasson.

A települési önkormányzattal nem kevésbé lényeges a partnerségi együttmûködés, illetve a közösségi ház fejlesztése is elodázhatatlan annak ismeretében, hogy a parlament még az év elsõ felében megszavazott 68 millió forintot e célra – mondta Teleki László. A bontási és építési engedélyeknek birtokában vannak, s a bõvítésnek függvénye lehet, hogy a továbbiakban (újabb) felsõoktatási szakok indulhatnak-e központjukban.
P.L.



2011-01-17 15:21:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül