Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950415    








Honlapkeszites

Gyalogjárda tervezésérõl és engedélyeztetésérõl

A közgyûlés döntött a Palini Általános Iskola és Óvoda megközelítésének biztonságosabbá tétele érdekében az iskolához vezetõ gyalogjárda megtervezésérõl és engedélyeztetésérõl. Felkérte a polgármestert, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket. Az intézmény vezetõjét pedig arra kérte, hogy a tervek és a kalkulált költségek ismeretében dolgozza ki a megvalósítás forrásösszetételét a Szülõi Munkaközösség (SZM) felajánlásának figyelembe vételével.


 A Palini Iskola megközelítésének problémája az elmúlt év novemberében került a közgyûlés elé, mely szerint az intézmény környezete jelenlegi állapotában nem felel meg a közlekedésbiztonsági elvárásoknak. A gyermekek többségét a szülõk autóval hozzák-viszik, és a reggeli, valamint a délutáni órákban a jármûvek komoly veszélyt jelentenek a diákokra. A tanulók testi épségének megóvása érdekében olyan beavatkozások szükségesek, amelyek biztosítják a balesetmentes közlekedést.
A Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Osztálya helyszíni egyeztetés keretében megvizsgálta a lehetõségeket, és az alábbi észrevételeket tette:
– A jelenlegi állapot valóban kedvezõtlen, balesetveszélyes, az iskolához és az óvodához vezetõ utak alkalmatlanok a gépjármûvek és a gyalogosok forgalmának együttes lebonyolítására. Az Alkotmány úton történõ megállás – a még mindig jelentõs forgalom miatt - balesetveszélyes, szakmailag nem támogatható. Megfelelõ számú parkoló kialakítása – a helyszínen tapasztaltak alapján – nagy valószínûséggel csak idegen terület igénybevételével oldható meg, és további problémát jelent a várakozóhelyek kiépítésének várhatóan magas költsége is. Szakmai szempontból a legcélravezetõbb megoldást az út melletti járda kiépítése jelentené az út északi oldalán. A SZM is felajánlotta segítségét, az építés elõzetesen becsült, várható költsége 2,250 ezer forint, az építéshez szükséges tervdokumentáció készítésének költsége pedig 200 ezer forint. A tervek és a forrásösszetétel ismeretében a megvalósítás kérdése ismételten a közgyûlés elé kerül.

B.E.



2011-03-10 13:35:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül