Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950406    








Honlapkeszites

Közlekedésbiztonságból jeles

Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupát rendezett a Nagykanizsai Rendõrkapitányság, melynek alkalmával kerékpáros, segédmotoros-kerékpáros és személygépkocsi vezetõ kategóriában bizonyíthatták rátermettségüket a tizenévesek.

- A Nagykanizsai Városi Balesetmegelõzési Bizottság rendezésében az idei évben is megtartották a „Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa” városi vetélkedõjét. A város középfokú intézményeinek diákjai nevezhettek, intézményenként három fõ fiú és három fõ leány, kerékpáros, segédmotoros-kerékpáros, személygépkocsi-vezetõ kategóriában. A verseny felmenõ rendszerû, tehát a városi megmérettetésrõl továbbjutott versenyzõk a Zalaegerszegen megrendezésre kerülõ megyei versenyen mérhetik össze tudásukat az elméleti és gyakorlati téren is legképzettebb zalai diákokkal.


A „Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa” országos döntõjére Veszprém megyében, Zánkán kerül sor. A verseny célja, - mint általában - elsõsorban az volt, hogy a diákok a közlekedéssel kapcsolatos ismereteiket bõvíthessék, célozva ezzel a balesetek megelõzését is. Az elméleti vetélkedõ során három területen kellett számot adni a diákoknak tudásukról. A KRESZ teszt mellett, drog-prevenciós teszt és elsõsegély nyújtási ismereteket felmérõ kérdéssor is nehezítette a tanulók dolgát.
A verseny végeztével az is kiderült, hogy ki az a hat fõ, akik a megyei és talán az országos versenyen is képviselik majd városunkat. – tájékoztatta lapunkat Lovkó Balázs rendõrfõhadnagy, balesetmegelõzési fõelõadó. A helyezettek a következõk:
Személygépkocsi vezetõk:
Elsõ helyezett Melles Barnabás, Thúry szakközépiskola
Második helyezett Horváth Dániel, Batthyány gimnázium
Segédmotoros-kerékpárosok:
Elsõ helyezett Rodek Bálint, Cserháti szakközépiskola
Második helyezett Kulik Károly, Zsigmondy - Széchenyi szakközépiskola
Kerékpárosok:
Elsõ helyezett Bíró Gábor, Batthyány gimnázium
Második helyezett Révész Ferenc, Cserháti szakközépiskola
 



2011-03-12 12:05:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül