Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949855    








Honlapkeszites

Újból Nagykanizsán járt - ezúttal zarándoklatáról is beszélt

Ismét a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának vendége volt Bisku Dzsampa Lungtog, buddhista szerzetes, a Dalai Láma hivatalos európai tolmácsa, aki ez alkalommal "Az emberi lét buddhista szemmel" címmel kezdeményezett beszélgetést.

Biksu Dzsampa Lungtog szerzetes harminc éve kíséri európai útjai során tolmácsként a Dalai Lámát, mivel folyékonyan beszéli a tibeti nyelvet. A szerzetes egyébként Ausztriában született, Õszentségének és a vallás más mestereinek szavait ezért németül tolmácsolja.


Az elõzõ években már járt Nagykanizsán, ahol rendkívül érdekes beszélgetéseket folytatott a hallgatókkal és az érdeklõdõkkel a lélekvándorlás és karma kérdésköreiben. Külön örömére szolgál egyetemi hallgatókkal társalogni az említett témákról, mert rendkívül érdekes beszélgetések kerekedtek ki eddig is az ilyen találkozásokból. Mindezt az is megerõsíti, hogy a buddhizmus tiltja a térítést, így kötetlenebbül és hitelesebben tud beszélni kelet és nyugat vallási különbségeirõl.
A szerzetes ezúttal Tibetben és Indiában tett közelmúltbeli két hónapos zarándokútjáról is beszélt hallgatóságának, akik nagy érdeklõdéssel kísérték vetítéssel egybekötött élménybeszámolóját - hogy azt követõen számtalan kérdést is feltehessenek neki ebben a témájában is az érdeklõdõk.

P.L.



2011-03-16 13:22:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül