Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950298    








Honlapkeszites

„Szedj föl pár kilót!”

2011. a környezetvédelem és a szemléletformálás éve Nagykanizsán. Az önkormányzat kezdeményezésére és koordinálásával, cégek, intézmények, civilek közremûködésével, minél több hulladéklerakót kívánunk felszámolni a város területén. Ezzel párhuzamosan szemléletformáló akció is indul, amelyben a környezettudatos magatartás fontosságára szeretné az önkormányzat felhívni a nagykanizsaiak figyelmét.

Az elsõ helyszín - holnap, azaz szerdán 9 órakor a kiskanizsai lõtér bejárata melletti terület, amely részben önkormányzati, részben állami tulajdonban van. Itt közel 30 ember vesz részt az illegális lerakó felszámolásában. A VIA Kanizsa Zrt. és a HM Kaszó Zrt. közmunkásokkal és a tisztításhoz szükséges eszközökkel segíti a kezdeményezést, a Rajna Ép-Ker Kft. munkagépet és személyzetet biztosít, a Saubermacher-Pannónia Kft. pedig egy 15 köbméteres konténert ad. A takarításban részt vesznek az önkormányzat és a közterület-felügyelet munkatársai is.


 A jövõ hét végén, április 9-én szombaton, a förhénci hegy déli lábánál, a Förhénci Polgárõrség szolgálati helyiségénél található utat takarítják a közremûködõk. A polgárõrség mintegy 20 ember részvételét jelezte, és szívesen várják a további csatlakozókat, támogatókat is. Jelentkezni a Förhénci Polgárõrségnél, az önkormányzat városfejlesztési osztályán (500-724) és a közterület-felügyeletnél (500-820 vagy 30/29-83-446) lehet.

Ebben a hónapban további akciónapok is lesznek. Április 21-én, csütörtökön, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. országos akciójához csatlakozik Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata. Ekkor az országos közutak és a hozzájuk csatlakozó önkormányzati utak környezetét mentesítik a hulladékoktól a résztvevõk. A pontos helyszíneket késõbb jelölik ki.

A hónap végén pedig a város közép- és általános iskoláit szeretnénk bevonni a „Szedj föl pár kilót!” akcióba. A nagyobbak saját intézményük környezetének megszépítésében segíthetnek, a kisebbek szemléletformáló elõadást hallgathatnak a környezetvédelem és a felelõs magatartás fontosságáról.



2011-03-29 11:23:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül