Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949747    








Honlapkeszites

Életmûdíjak kanizsai tanároknak

A Tehetség Szolgálatáért Életmûdíjat vehette át Erdõs Pál Matematikai TehetséggondozóIskola két kiemelkedõ tanáregyénisége, dr. Pintér Ferenc és dr. Katz Sándor.

Dr. Pintér Ferenc, a Batthyány gimnázium és a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának tanára, valamint dr. Katz Sándor, a bonyhádi Petõfi Sándor Evangélikus Gimnázium nagyhírû matematikatanára március huszonhatodikán vehették át az elismerést az országos tehetségnapon. Mindkét pedagógus helyi és városi szintû tehetséggondozó tevékenységük mellett a Pannon Egyetem Mûszaki Informatikai Karán mûködõ országos hatókörû Erdõs Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola kiemelkedõ tanárai.


 Dr. Pintér Ferenc, a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium és a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának kiváló pedagógusa, több évtizede tevékenykedik a matematikai tehetséggondozásban: városi szakkört szervez általános iskolások részére, középiskolás tanulóknak pedig olimpiai szakkört vezet. Kezdeményezte a tehetséggondozás kiterjesztését regionális, majd országos szintre, melynek eredményeképpen 2001-ben a Pannon Egyetem Mûszaki Informatikai Kar támogatásával létrehozta az országosan egyedülálló Erdõs Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskolát veszprémi és szolnoki központokkal. Az iskola Tehetségpontként mûködik, dr. Pintér Ferenc az igazgatója. A matematika iránt érdeklõdõ, tehetséges tanulók részére nemzetközi nyári táborokat szervez, ahová a határon túli iskolákból is érkeznek tanulók. A nemzetközi Kenguru verseny magyarországi fordulóját szervezi, nagyban hozzájárul a matematikatanárok nemzetközi együttmûködéséhez, emellett vezetõ szerepet tölt be számtalan köztestületben.
Dr. Katz Sándor több évtizede vezet városi és megyei szakkört általános iskolai és középiskolai tanulók részére. Az Erdõs Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola egyik alapítója, kiemelkedõ tanáregyénisége. Az Arany János Tehetséggondozó Programban is tevékenyen vesz részt, elsõéveseknek szakanyagot készített és ezen iskolák tanulói részére versenyt szervez. Szakértõi munkájával számos szervezet és az evangélikus egyház munkáját segíti. A közelmúltban Bonyhádon rendezett XX. Nemzetközi Magyar Matematika Verseny fõszervezõje, munkájának köszönhetõen a Kárpát-medencébõl mintegy háromszázharminc diák és tanár cserélhetett tapasztalatot.
Mindkét tanár diákjai a Középiskolai Matematikai és Fizika Lapok eredményes megoldói, valamint minden évben elõkelõ helyet érnek el különbözõ rangos matematikaversenyeken. Tanítványaik közül többen lettek sikeres kutatók, kiváló tanárok.



2011-03-30 09:55:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül